Продължава масовото тестване в Банско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:59 / 13.04.2020
3787
От вчера започна масовото тестване на жителите на Банско. С бързи кръвни тестове се проверява дали населението там е изградило имунитет срещу коронавируса.

Точно в 11.00 часа започна втория ден от масовото тестване в Банско. Вчера бяха изследвани 148 души. Днес също чакат хора, които трябва да дадат кръв. Резултатите от пробите излизат до 15 минути и хората изчакват, за да видят резултата. Изследването ще продължи през целия ден. Предполага се, че днес ще бъдат изследвани също около 150 човека.

И през днешния ден в Банско ще се тестват хора, които са били в контакт с много лица по време на карантината. В списъка са част от полицейските служители и пожарникари, както и общински работници.

"В последствие започваме списъците, изготвени от хотелиери, ресторантьори, и други работници от малкия и среден бизнес", каза Иван Кадев, кмет на община Банско

След като бъдат изследвани всички хора включени в предварителния списък на общинския кризисен щаб, ще започне и доброволното тестване на останалите жители на Банско. В момента те могат да заявят желание за това изследване на двата горещи телефона, които са разкрити в Кризисния щаб.

Не се оправдават очакванията, че в Банско за Великденските празници ще пристигнат много семейства, които имат апартаменти в курорта.

 

"Няма движение такова от каквото ние се опасяваме. Разбира се те винаги са добре дошли. Това са собственици на имоти и те имат право да идват в Банско, но ситуацията е особена и се надяваме те да осъзнават смисъла на цялата тази организация която е създадена с въвеждането на извънредното положение", допълни той пред БНТ. 

В курорта очакват туристите да се завърнат, след като пандемията отшуми.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).