ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
При изслушването на Зартова станахме свидетели сме на филма "Ни чул, ни видял"
Автор: ИА Фокус 09:03 / 25.02.2024Коментари (0)15655
©
Станахме свидетели на филма "Ни чул, ни видял" при изслушването на прокурор Невена Зартова, подала оставка преди дни като ръководител на Софийската районна прокуратура. Това заяви в БНТ Ася Манджукова - адвокат на гръцкия бизнесмен Йоаким Каламарис, който твърди, че е бил жертва на схемите на Нотариуса.

"Вчера станахме свидетели на филма "Ни чул, ни видял". Зартова и останалите прокурори обясняваха как има проблеми в прокуратурата, как някакви неща се случват паралелно с процесуалните закони, с правилата на правораздаването, но някак си те не участват в тях", заяви в студиото на "Говори сега" Ася Манджукова - адвокат на Йоаким Каламарис.

Най-известен стана случаят с гръцките инвеститори съсобственици в известен мол и магазин за мебели. Първи за схемата за натиск разказа изпълнителният директор на "Данаос девелопмънт" за България Анастасиос Дикос в интервю за в. "24 часа".

Дикос твърди, че всичко започнало заради проект за жилищно строителство върху един от имотите на дружеството. Проблемът дошъл от две къщи в съседство с имота, на който ще се строи. Едната е на високопоставена служителка на НАП, която подава сигнал в прокуратурата и жалба срещу заповедта на главния архитект на София за одобряването на ПУП за строящия се обект. След съдебни спорове с частни лица и институции, спечелени от дружеството, се появява групата на Мартин Божанов-Нотариуса. Добре известният вече случай беше разказан в четвъртък пред депутатите в парламента веднага след като бяха разпитани петимата ръководители на районната прокуратура, които подадоха оставки след скандала. В разказите пред депутатите Йоаким Каламарис и адвокат Ася Манджукова разказаха за рекета и за подозренията им, че има сблъсък между две групи за влияние в съдебната система. Разкриха роднинските връзки около Нотариуса и поискаха депутатите сами да стигнат до политиците, които покровителстват схемите.

"Те изказаха възмущение към групировки, които осигуряват чадър, предотвратяване или пък решаване на проблеми, говоря групите около Пепи Еврото и другата около Мартин Божанов. Но някак си тези точно представители, които бяха вчера "ни лук са яли, ни лук мирисали", допълни Манджукова.

Защо казахте, че това е пълен цирк, г-н Каламарис?

"Защото това, което тези петимата са инцсценирали, не знам дали са били точно и петимата, или двамата основните Георгиев и лицето Зартова са в основата на този спектакъл. И виждам, че наглостта им на тях надделява. Даже те търсят да се изказват пред комисиите, пред ВСС, защото има една поговорка в България , че гузен негонен бяга", посочи Каламарис.

"Те са хора дълбоко обучени да преобръщат истината дори пред народните представители, хората, когато са поели поръчки срещу други хора", каза гръцкият бизнесмен.

Според него Зартова има "биполярен модел зна разговор" и е "дама, която не знае къде се намира".

"Повдигането на толкова тежки наказателни дела с до десет години лишаване от свобода и възможност за конфискация на половината имущество, паралелно с други наказателни производства, наистина са в състояние да ти фалират бизнеса, включително чрез разрушаване на твоята репутация", категорична беше Ася Манджукова.

Според гръцкия бизнесмен целта е именно такава - да ти вземат имуществото. Това е схемата.

"Въпросът е защо г-н Борислав Георгиев е сметнал, че зад тези твърдения , които са тотално несъстоятелни, стои реално извършено престъпление", попита адвокатът на Каламарис.


Още по темата: общо новини по темата: 138
19.04.2024 »
04.04.2024 »
02.04.2024 »
02.04.2024 »
01.04.2024 »
31.03.2024 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: