ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
От Коледа каймата с два етикета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:08 / 20.12.2011Коментари (5)3012
© Plovdiv24.bg
Насипната кайма трябва да се предлага с два етикета. Клиентите обикновено гледат табелката с цената. До нея обаче трябва да има една по-малка, върху която задължително трябва да са записани видът на месото, кланицата, откъдето е дошло, и срокът на съхранение.

Малкото листче с дребния шрифт много внимателно прочетоха вчера шефът на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов и заместничката му Венцеслава Тасева. Те напазаруваха мляно месо и шпеков салам в магазин. Купените храни ще бъдат изследвани за точност на състава, гаранция при производството и спазване на рецептата. Така шефовете на агенцията се включиха в националната кампания "Коледата безопасна 5".

"Каймата се познава по цвета - свинската е по-светла, а телешката е червеникава", обясни д-р Тасева, докато пазарува. Тя подчерта, че когато не е замразено, мляното месо не трае повече от едно денонощие, макар и поставено в хладилник. Замразеното пък може да изкара и месец в камерата.

Според зам.-шефката на агенцията, освен да внимават при пазаруването, хората трябва да знаят, как да съхраняват продуктите, след като ги занесат вкъщи. Не бива да се държат на едно място продукти, които ще се готвят - месо, риба, карантия, и зеленчуци за салата. Малотрайните колбаси отговарят на същото условие. Дъската за рязане е наложително да се мие след всяка обработка на продукт. Сготвените ястия също трябва да се прибират в хладилник и да не се държат на открито. "Температурата на съхранение вкъщи трябва да е като в магазина", категорична бе д-р Тасева. "Пазаруването трябва да е информирано, а отговорността споделена", смята заместничката на Йордан Войнов. Според нея страните, които участват в процеса, са три - търговците, които предлагат храната, държавата, която контролира, и потребителите.

Предколедно пазаруване с проверка на стоката направи и червената депутатка Мая Манолова. Тъй като тя се храни разделно, а и пости до Коледа, дамата купи само две пържоли. В замяна на това за вкъщи си взе соеви продукти. "С нетърпение очаквам резултатите от проверката", каза Манолова. Месните продукти, които "клиентите" на вестника си купиха, ще бъдат проверени за физико-химичните им качества в лаборатория, обещаха от агенцията по храните.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Маръя, ти се майтапиш но, в абсурдистан всичко е възможно
0
 
 
Да,права си,вече всичко развалиха,незнаеш котка ли е,куче ли е,кенгуру ли е,всичко слагат,всичко мешат.Да те е страх да ядеш,после може и да мяукаш или да лаеш :-)))),това беше майтап!
0
 
 
Защото аз смлени рога и копита не ям. Най хубавото нещо което имам в кухнята ми е мелачката за месо.Предпочитам гладна да стоиа но купена кайма от много години не съм хапвала и не мисля да опитвам
0
 
 
И пет етикета да и сложат кайма няма да си купя НИКОГААААА
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: