ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Очаква ли ни нов транспортен колапс днес?
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 05:55 / 04.05.2021Коментари (1)5351
©
Очаква ли ни нов транспортен колапс днес? Това се питат повечето, на които им предстои прибиране от местата за почивка по време на Великденските празници, към местата за работа.

Припомняме, че в първия почивен ден магистралите в страната бяха блокирани заради огромния наплив от пътуващи за празниците.

Освен с огромните задръствания и изключително ниско интелигентните шофьори в аварийната лента, магистралните тапи ще се запомнят и с агресията на пътя, но и с култови и забавни снимки.

Днес повечето от пътувалите тогава ще поемат обратно на път. Разбира се много хора са "слели" празниците и ще почиват до края на седмицата. Това е предпоставка за по-малко напрежение по пътищата на родината ни днес.

От агенция "Пътна инфраструктура" се сетиха, че могат да улеснят шофьорите. Най-голям проблем има в участъка от магистрала "Тракия", където в момента вървят ремонти. Миналия петък там се образува тапа, която заклещи колите в продължение на 10 км.

Сега от АПИ обявиха, че за улеснение на трафика по АМ "Тракия" от 4 май /вторник/ до 9 май /неделя/ в района на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се извършва двупосочно в платното за Бургас, напомниха от агенцията.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли "Чирпан - Изток“ и "Стара Загора“ на АМ "Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел "Чирпан - Изток“ на АМ "Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел "Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел "Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ "Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел "Стара Загора“ на АМ "Тракия“ по път I-5 до пътен възел "Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел "Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ "Тракия“.

 

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ "Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция "Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ "Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът "Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Струма“.

Агенция "Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

В участъците от първокласната, второкласната и третокласната пътна мрежа, в които е въведена временна организация на движението заради ремонтни дейности е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение при извършването на строителни работи или да използват алтернативни маршрути. 

От полицията също са решили този път да се включат в "екшъна".

Заради ремонтните дейности, извършвани на автомагистрала "Тракия“, е създадена организация за регулиране и пренасочване на движението при натоварване по различни направления, съобщиха от МВР.

При евентуални затруднения по предвидения обходен маршрут по път II-66, леките автомобилите ще бъдат пренасочвани по път I-5 - Димитровград - АМ "Марица“ - АМ "Тракия“.

В ремонтирания участък, при км 160, където движението се извършва двупосочно в едното платно, ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока София до 10 май.

От Пътна полиция препоръчват на водачите да използват и слабо натоварения Подбалкански път I-6.


Още по темата: общо новини по темата: 76
13.05.2021 »
12.05.2021 »
11.05.2021 »
09.05.2021 »
09.05.2021 »
08.05.2021 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бедните се прибират днес от родните си места!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: