ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нашествие на депутати в Пампорово, очакват ги трюфели
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 23.12.2011Коментари (5)2548
© Plovdiv24.bg
Депутати и парламентарни чиновници ще щурмуват Пампорово по празниците. В почивната станция на Министерския съвет в курорта парламентаристите ще си спретнат новогодишно парти и ще посрещнат заедно 2012 година. Оказа се, че законотворците и служителите в администрацията на Народното събрание са изкупили новогодишните пакети, които им се предлагат по традиция, и още в средата на седмицата базата вече беше заета до дупка.

Така въпреки че достъпът за външни лица до станцията за отдих "Орлица" е свободен, мераклиите да покарат ски през почивните дни рамо до рамо с народни избраници ще трябва да си намерят свободно легло в някой съседен хотел. Още преди няколко дни главният секретар на парламента Иван Славчов изрази съмнение, че са останали незаети места за външни посетители. По думите му, както всяка година, от "Дондуков" 1 изпратили на парламентарната администрация офертата за празничната почивка, а от там пуснали в продажба картите.

Нощувката в базата варира от 50 до 105 лв. в зависимост от стаята и сектора, в който се намира тя. Единственото условие за резервация за дните около Коледа и Нова година е гостите да ангажират стаите за поне 3 дни, като се предлага и опция за удължаване на престоя им след 1 януари. Затова свободни легла щяло да има най-рано на 2 януари, обясниха от рецепцията на почивната станция, в която се предлагат намаления на цените до 15% при по-дълъг престой.

Домакините ще глезят с богато меню парламентаристите на празничната им вечеря навръх Нова година. Обикновено ресторантът предлага няколко варианта на куверта. Сред ястията, с които гощават гостите, са шопска и овчарска салата, приготвена по специална рецепта пържола "Орлица", шпиковано свинско, броколи, родопски постни сармички, домашна баклава с халва и трюфели. На калпак обикновено се падат по 50 грама ракия и половин бутилка червено вино. За новогодишното настроение ще се грижи и диджей.

Някои депутати пък са решили да прекарат празниците по пантофи. Домашния уют са предпочели най-вече народните представители, върху които пада огромен обем от работата на законодателния храм, сред които са председателите на комисии в НС. В семейна обстановка в дома си в Русе щяла да посрещне празниците шефката на здравната парламентарна комисия Десислава Атанасова. Председателят на транспортната комисия Иван Вълков също щял да бъде на Коледа със своето семейство в дома си в бургаския квартал Сарафово. 

Новата година депутатът от ГЕРБ обаче щял да посрещне в заведение в региона с дългогодишни семейни приятели, които не са ангажирани в политиката. Без да издавам прекалено много, да кажем, че ще бъда из Софийска област, даде жокер за плановете си и колегата му от ГЕРБ Светлин Танчев. Съпартиецът му и зам.-шеф на икономическата комисия Валентин Николов е избрал от своя страна релакса в дивата природа. Ще посрещна празниците с много приятели близо до Крушунските водопади. Аз обичам да карам празниците в България, сподели плановете си за почивка край Ловеч депутатът.

Някои от колегите им изразили желание след празниците да се топнат в минералния басейн на ремонтираната наскоро почивна база на НС във Велинград, издадоха от парламентарната администрация. В НС тази година не се вдигна коледна наздравица, нито се организира традиционният благотворителен базар. Само скромната украса издаваше през последните дни, че наближават празници.


Източник: в. "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 154
27.02.2012 »
31.01.2012 »
17.01.2012 »
06.01.2012 »
05.01.2012 »
05.01.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.12.2011 г.
0
 
 
Като нямат пари за хляб, да ядат пасти!
+2
 
 
дали обикновените хора които ще се чудят с какви пари да посрещнат празниците и дали ще могат да оцелеят през зимата ги интересува тези търтеи къде ще празнуват и посрещнат празниците. та за тях всеки ден е празник-плащаме им всички ние заплатите, осигуровките, отоплението и всички екстри поради което за тях по принцип всеки ден е празник.
Aнонимен
на 23.12.2011 г.
+4
 
 
Нека да ядат трюфели,а хората да нямат с какво хляб да и купят ,измамници как не ги е срам .
Aнонимен
на 23.12.2011 г.
+2
 
 
Нека те ядат трюфели,а хората да нямат с какво пари да си купят :(
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Черно тото
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: