ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Много примамливи оферти за работа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:17 / 06.04.2023Коментари (2)9513
©
Нидерландия ни окраде шлосерите и майсторите. Работодатели от чуждата страна масово наемат български кадри, което води до дефицит у нас. Заплатите вървят около 4000 лв., като отделно се предоставят средства за самолетен билет и безплатно настаняване по време на целия престой, сочи проверка в международните агенции за набиране на персонал. Някои шефове отсега са заделили и коледните бонуси.

Надници

Обикновено надниците се плащат на седмица, а работното време се договаря според задълженията. На час взимат майсторите, като най-много се търсят хора за ремонтни дейности като шпакловка, боядисване и други в Нидерландия. Много от тях получават парите си за отработен час, като заплатите вървят около 15,70 евро. Дават се и допълнителни бонуси, ако обектът е добре завършен. Шлосерите са също сред търсените позиции в Нидерландия, като за април назначават и много работници с такива умения в Германия. Заплатите минават 6000 лв. месечно. Има и много обяви за куриери в Германия, като възнагражденията понякога достигат и до 8000 лв. на месец. В момента се търсят и много чистачи във Великобритания. Възнагражденията също варират между 5000 лв. и 6000 лв. на месец, като става дума основно за почистване на частни домове. Предимство е, че работодателите осигуряват необходимите препарати, а често и облекло. Сега тръгват и набиранията за берачи на ягоди. В Швеция предлагат до 3000 лв. месечна заплата.

Условия

Много от чуждите работодатели възстановяват сумата по самолетния билет за чуждата страна. Обикновено се осигурява и квартира. Много от шефовете в Германия доплащат извънредните часове работа, както и празничните дни. Дават и надбавки за транспорт. Много от фирмите са предвидили и бонуси за Коледа отсега. Повечето агенции, които осигуряват работа на българи в чужбина, не взимат допълнителни такси и комисиони. От дружествата помагат и за изготвяне на документите за кандидатстване. Масово трудовите договори се подписват веднага след постъпването на работа.

Изисквания

Основното изискване за кандидатите за работа в чужбина, без значение дали искат да ги наемат като шлосери, майстори, берачи, чистачи или шофьори, е да имат средно образование. За шофьорите се набляга на изискването да нямат нарушения в книжката. Важно условие, ако искате да правите ремонти в Нидерландия, е сутрин да не закъснявате за работа, уточниха от агенция за набиране на кадри. Владеенето на чужд език също е изискване най-вече за майсторите. Някои работодатели провеждат и интервю на съответния език, за да видят дали кандидатът ще се справи. Идеята е да може да разбере точно какво се изисква от него, когато отиде да работи на терен, обясниха от агенция за набиране на персонал. Други наемат майстори по цели групи, от няколко човека, като изискването е само един от тях да владее чужд език. За Германия обикновено трябва в екип от трима майстори или шлосери да има поне един, който да говори дори "развален“ немски. Обикновено за Нидерландия се изисква ползването на английски език. Една от малкото длъжности, за които не трябва английски език, е за чистачите във Великобритания. Работодателите, които търсят хора в момента, дават възможност за започване веднага.

Австралия търси дресьори на кучета

Австралия търси да наеме български дресьори на кучета, показа проучване на "Телеграф“. Там има недостиг на квалифицирани водачи и треньори и затова се принуждават да си ги внасят отвън. Българи също се наемат, стига да имат виза.

Можете да получите виза, за да живеете и работите в Австралия като придружител или дресьор. Можете да подадете документи за работа като помощник на животни по време или дори преди да кандидатствате за виза за живот и работа в Австралия, обявява специализирана агенция. Заплатите обаче не се уточняват. Задължително е владеенето на език.

Удържат от заплатата за наем в Лондон

Масово удържат от заплатата за наем в Лондон, разказаха българи, работещи във Великобритания. Работодателите на Острова почти не предлагат безплатно настаняване на работниците си, както е масова практика в Нидерландия и Германия. Малцината шефове във Великобритания, които дават безплатна квартира, са обикновено собственици на плантации с плодове и зеленчуци и наетият персонал пребивава в специални фургони. Далеч по-луксозни са условията за работниците в Нидерландия например, където освен че квартирата е осигурена и платена от шефа, има и безплатен интернет.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Абсолютно правилно изказване! Важното е като теглиш чертата какво ти остава. Хората в чужбина спестяват някакви пари защото живеят като скотове и много рядко излизат от дома си освен за разходка и до магазина. Ако и тук живееш така, също ще спестяваш! В България наистина се живее по-добре, като изключим погазването на законите от всеки 2-ри.
+1
 
 
Те и при нас взимат по 3-4000 лв. Уточнете ,че 4000 лв в Холандия е минималната заплата! Не мисля,че биха спестили там повече отколкото тук. Напълно безсмислено е да се ходи там. В Германия 4000 евро трудно ще им дават. Дори да им дават, това е брутна заплата и всеки взимащ 4000 евро бруто го товарят с 50 % данък. И пак няма да му остане нещо кой знае какво. 4000евро бруто е висока заплата в Германия,която получават 15-20% от населението. Повечето хора получават чисто към 2-2300 евро след данъците . И това там са пари да си платиш наем, сметки, транспорт ,храна и да отидеш 1-2 пъти в месеца на ресторант. Тук с 2000 лв чисто ще живееш може би по-добре. Не заблуждавайте хората ,абдали !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: