ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Министърка похвали новия рекламен клип за България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:02 / 13.10.2015Коментари (1)2289
©
Най-ценното в новия рекламен клип е, че звезди от такъв висок ранг приканват да се посети България. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за "Фокус" във връзка с новия клип с участието на холивудските актьори Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Салма Хайек, Антонио Бандерас и Ейдриън Броуди, който рекламира България като кино дестинация.

"Най-ценното в този клип е, че такива звезди казват, че България е страна, която на всяка цена трябва да се види. Клипът показва тяхното отношение към нас, което е изключително ценно", заяви министър Ангелкова.

Тя посочи, че е изключително трудно такива звезди да бъдат накарани да кажат нещо подобно, ако не харесват страната ни и изтъкна положените усилия от страна на "Nu Boyana Film Studios" и на нейния изпълнителен директор Ярив Лернер.

"Това е един прекрасен пример за публично-частно партньорство, в който ние рекламираме страната като кино дестинация, защото туризмът и киното са неразривно свързани", допълни министърът.

"На база на публично-частно партньорство, което имаме с "Nu Boyana Film Studios" сме подготвили два клипа - единият е двуминутен, който показахме на пресконференцията и другият е 30-секунден спот, с който ще се рекламираме навсякъде, където е възможно и където тематиката позволява. За различните видове продукции имаме различни имиджови клипове, с който да рекламираме страната", каза още Ангелкова.

Министърът уточни, че клипът ще бъде част от кампанията на българския филм "Съдилището", който се състезава за наградата "Оскар" за чуждоезичен филм.

"Данните, които ние имаме показват, че местата, където е сниман един филм, след това се радват на голям интерес от страна на почитателите му. Например само след снимките на "Хари Потър" с 50% нарастват туристите в показаните във филма локации, с посещаемостта на Лайм парк, отново в Англия, след екранизацията на "Гордост и предразсъдъци" се увеличава със 150%", обясни министър Ангелкова.
Тя допълни, че сериалът "Игра на тронове" е сниман и в Хърватия, която от липсваща на кино картата страна, сега вече заема едно много сериозно и дори водещо място на нея,а мястото, където е снимана поредицата в Хърватия, се превръща в хитова туристическа атракция.

Министър Ангелкова изтъкна също, че кино туризмът не се влияе от сезонността. "За мен е много важно да следваме тенденциите. В Европа страните се борят за място на световната кино карта и във всяка една дестинация се стреми да привлича световни звезди. Ние имаме този уникален шанс и смятам, че трябва останем на тази карта, а и да минем на едно от челните ѝ места", заяви тя.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Министърката на туризма е пълен хал-хабер...! Доказа ни го многократно! Това е образът на самозабравилите се "парашутисти" на високи постове. И т.н...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: