Майката на жената, върнала се от Нидерландия: Още в самолета се влоши

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:21 / 30.04.2020
5477
Майката на заразената жена, прибрала се у нас от Хага – Снежана Стефанова, която живее в хасковското село Криво поле, разказа, че още в самолета състоянието на дъщеря ѝ се е влошило. Наложила се е медицинска намеса.

"Сложиха ѝ кислород“, разказа Стефанова пред bTV. От думите ѝ става ясно, че след като самолетът е кацнал в София, жената е била посъветвана да потърси бърза помощ. Решила обаче да се прибере, но не в Криво поле, а в Хасково, откъдето вече семейството се обадило на спешните медици.

Именно майката и бащата на жената я посъветвали да не се връща в селото и са се обадили на здравните власти. Стана ясно още, че в Нидерландия жената не е била диагностицирана с COVID-19. Езиковата бариера се оказала пречка за получаване на медицинска помощ. Дъщерята на жената в момента се намира в Криво поле, но в друга семейна къща.

15-годишното момиче спазва 14-дневна карантина, но емоционалното ѝ състояние не е добро заради стреса от случилото се. Въпреки неприятната случка, кметът на селото благодари на семейството за адекватната реакция, а именно – съветът жената ѝ сина ѝ да не се връщат в населеното място и да потърсят помощ в Хасково.

Над 40 семейства от Криво поле са в Нидерландия. Има притеснения, че момента работата там намалява и те ще започнат да се връщат. По думите на кмета Андрей Гаджев 9 души вече са се върнали и спазват карантината. Слуховете са, че още 13 души планират да се приберат. Според Гаджев завръщащите се трябва да се тестват, но самият той не се е свързал със здравните власти, за да им обърне внимание за това.

В момента жената, върнала се от Хага, се намира в болница заедно със сина си. Състоянието ѝ е критично. Общо 13 са хората от Хасковска област, пътували със злополучния полет.

Виж коментарите (2)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).