ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
МВР Благоевград: Наредена е незабавна проверка за превишаване на служебни правомощия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:49 / 04.04.2022Коментари (0)2224
© Фейсбук
Неприятен инцидент се случи в неделя по време на мача между Пирин и Левски от 25-ия кръг на Първа лига. В 75-ата минтуа, след третия гол на "сините", полетяха три сигнални ракети от гостуващия сектор на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Малко след това линейка спря пред сектора с феновете на домакините и откара един от привържениците на Пирин. Преди тази случка феновете на "орлетата" хвърлиха две бомби в собствения си сектор, което породи напрежение между привържениците и органите на реда, а двама от феновете на домакините бяха арестувани.

По-късно стана ясно, че пострадалият фен на Пирин е украински бежанец. Владимир Будников е един от пристигналите в България с "Автобуса на надеждата", като по време на сблъсъците с полицаите си е ударил няколко пъти главата в стълбите. Това твърди една от фен страниците на "орлетата" във "Фейсбук". Момчето е откарано по спешност в "Пиригов"

Публикуваме написаното от "Щом си от ОФК ПИРИН си тук" без редакторска намеса:

"Тъжна вест бележи мача днес. Не знам какво стана точно когато нашите фенове запалиха димките, но малко след това Украинското момче (Володимир) Владимир Будников бе влачено по стълбите като парцал от полицаите. Разбрах от другите фенове, че няколко пъти си е ударило главата в стълбите и бе изнесено отново с влачене долу на терена където снимат фотографите. Момчето легна на земята и беше в несвяст, тежко дишаше, може би беше и с комоцио. Единият фотограф се опита да го свести с вода, но той не реагираше. 

После единият полицай уж се обади за линейка, но дойде един човек, който не мязаше на лекар. Натисна го на корема и той изпищя от болка. След това му стискаше бузата и го питаше как се казва, той се опита нещо да каже, но каза 2-3 думи, които не разбрах. Или каза нещо на украински или несвързано говореше. През цялото време се свиваше от болка. След това този уж лекар, който дойде най-накрая се обади за линейка, обаче линейката закъсняваше и аз питах какво става, единият полицай ми каза, че чакат разрешение от делегата. 

След малко линейката пристигна. Качиха го в линейката видимо в много лошо състояние. Откаран е в спешното. Преди малко разбирам от един фен, че по спешност е вдигнат за Пирогов. Момчето не е бито, както някои фенове ме питаха. Просто дойде в това състояние. На полувремето беше един от наградените доброволци, които пътуваха с "Автобуса на надеждата" до Украйна и обратно. По снимките можете да видите състоянието му".

Синът на бившия собственик на Левски Тодор Батков публикува видео във Фейсбук, което е на агитката на ПФК "Левски". От кадрите се вижда какво се случва в сектора на феновете на домакините. Тодор Батков-младши е написал и коментар: "Какви са тези милиционерски извращения? В кой век живеем, на кой континент сме? Няма значение клубната принадлежност. Човещината и закоността имат значение".

В същото време, полицията в Благоевград излезе с официална позиция заради инцидента по време на мача между Пирин (Благоевград) и Левски, при която пострадаха жена и украинец. Вече стана ясно, че чуждестранният гражданин Владимир Будников е откаран в "Пирогов" заради проблем с белите дробове. Фенове на "орлетата" свидетелстват, че той е станал жертва на полицейско насилие. 

В изявлението на Областната дирекция на МВР в Благоевград става ясно, че е наредена пълна и незабавна проверка за превишаване на служебните правомощия от страната на органите на реда. 

"Във връзка със свидетелски показания за това, че на футболна среща в град Благоевград млад мъж е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които силно се изплашили, а седалка на стадиона се е възпламенила, от полицейски служители е пристъпено към извеждане на 19-годишен мъж, който не се подчинил на полицейско разпореждане и е оказал съпротива. От ръководството на ОДМВР-Благоевград е разпоредена незабавна и пълна проверка на действията на полицейските служители, извършили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните правомощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност“, се казва в изявлението на Областната дирекция на МВР в Благоевград.



Още по темата: общо новини по темата: 8
08.05.2022 »
06.05.2022 »
31.03.2022 »
14.12.2021 »
06.12.2021 »
03.12.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: