ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Каракачанов: Това няма да напълни хладилника на българина
Автор: ИА Фокус 14:23 / 17.06.2023Коментари (1)1409
©
Това как ще махнем един главен прокурор няма да напълни хладилника на българина. Това коментира в предаването "Нюзрум“ по Радио "Фокус“ почетният председател на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов 

Той определи правителството като "правителство на компромиса“, но допълни: "Може и да е спасителен пояс за някои от политиците, които го направиха. Както и да го наречем, то е факт и въпросът е какво ще свърши това правителство в следващите месеци“. 

Каракачанов изрази съмнение редовният кабинет да изкара дори тези 18 месеца, за които е обявило, че съществува.  

"Но в следващите 5-6-8 месеца въпросът е каква работа ще свърши, и то най-вече по основните приоритети пред български народ, а именно: какво правим с доходите на хората; сигурността на българските граждани; здравеопазването; най-вече инфлацията; спекулата, която буквално две години бърка сериозно в джобовете на обикновения български потребител.

Така че това е важно – какво ще направи правителството – как се реши енергийният въпрос, т.е. кризата; ще успее ли да се справи с проблемите, които са надвиснали над българската енергетика, с т.нар. "Зелена сделка“, която ако бъде изпълнена през 2025 години, ние ще останем без работещи ТЕЦ-ове и без електроенергия от топлоцентралите, тъй като според Зелената сделка ще трябва да ги затворим; как ще решаваме проблема с АЕЦ "Козлодуй“ и с последните два реактора, ядрени реактори, които работят и осигуряват, и произвеждат най-евтиния ток в Европа, и това ли ще закрием“, допълни той.  

"Т.е. имаме сериозни въпроси за решаване, но като гледам задачките на правителството от първия ден са, как да кажа: са доста в страни от преките, непосредствени интереси и проблеми на българина. Занимават ни с това как ще махнем един главен прокурор и как ще сложим друг, някаква съдебна реформа, която е доста спорна. Каква съдебна реформа, като стандарта на живот и начина на живот на българите става все по-лошо, и това не зависи от това кой ще бъде главен прокурор, или дали утопиите на Христо Иванов и ПП-тата ще реализират в този мащаб, в който те ги виждат? Това, което притеснява не само мен, но и много български граждани, са нещата, които чух от изтеклия запис на тяхното заседание, а както виждаме те започват да ги осъществяват: чистки, махане на хора, и мимикрия, лъжене на обществото – това са проблемите.

Те сега ще се опитат да ги скрият под подобни хубави мантри, като евроатлантически ценности, войната в Украйна,  съдебна реформа, махане на този и слагане на нов главен прокурор. Само че това, дето се вика, няма да напълни хладилника на българина, няма да му реши проблемите.

И не можеш българина толкова наивно и глупаво да го лъжеш дълго време –  няколко месеца, може би до края на лятото ще успееш, защото хората буквално само две седмици започва ваканционния период, от 1 юли нататък до към 5-6 септември хората са настроени за отпуски, ходят по почивки, ходят си по селата, ходят и по вилите – горе-долу можеше, на като дойде есента и зимата най-вече нещата ще станат изключително сериозни, ако не се работи сериозно, разбира се. Дай Боже, да не съм прав“, завърши Каракачанов.


Още по темата: общо новини по темата: 300
26.01.2024 »
08.08.2023 »
20.07.2023 »
19.07.2023 »
14.07.2023 »
12.07.2023 »
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да! Г-н Каракачанов е прав! С понастоящем наложената методология на управление в тази страна наложена от досега управляващите и понастоящем управляващите е невъзможно да се построи ефективен Бюджет! Поради многото пробойни осигуряващи нерегламентирано изтичане на средсвта във фирми и кръгове от Бизнеса протежирани от онзи който опъва конците на всичките тези управляващи! Следователно единствената възможност е ефективно използване на средствата от Бюджета в неговата разходна част за да се съхрани ресурс необходим за основните негови задължения! Ако трябва Дъпжавата да изгради система за собственото си задоволяване без участието на Безнеса! Ако този Бизнес е истински Бизнес! То той би трябвало да започне да представя своята по висока ефективност от тази на тези държавни структури и покаже своята конкурентно способност! Като основния момент бъдат дириктните доствки! За да могат рязко редуцират както цените така и разходната част от Бюджета
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: