ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
КНСБ: Поведението на Симеон Дянков взриви социалния мир
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:08 / 17.11.2011Коментари (7)2754
© Plovdiv24.bg
Поведението на министъра на финансите Симеон Дянков наистина сложи последните капки в дълго пълнената чаша на недоволство и взриви социалния мир. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров на пресконференция след заседание на Изпълнителния комитет и Националния стачен комитет на Конфедерацията.

Димитров заяви, че няма никакви основания да бъде нарушавано споразумението за развитието на пенсионната система, като се увеличи пенсионната възраст с една година още от 2012 година.

"Има начин откъде да се вземат пари за увеличение на пенсиите, без това да значи ограничаване на условията за достъп до пенсиониране. Увеличението на пенсиите е проблем на бюджета", заяви Димитров.

От КНСБ посочиха две неизпълнени точки от споразумението за развитие на пенсионната реформа. Едното неизпълнение е свързано с криминализирането на укриването и неплащането на осигурителни вноски, което е трябвало да стане от 1 януари 2011 година.

"Ние сме свидетели на предложения на изпълнителната власт, които утежняват разходната част на бюджета на Държавното обществено осигуряване с непремерени действия за несвойствени плащания - вдовишките добавки, посочи Димитров.

Той припомни, че според разчетите на финансовото министерство с увеличението на пенсионната възраст с една година от 2012-а ще бъдат икономисани около 70 млн. лева, за да се платят с 9 лева повече на пенсионерите с най-ниски пенсии.

Димитров заяви, че през последните 10 години същите хора, за които сега се готви "нова тесла", са понесли най-сериозните удари от пенсионната реформа.

По думите му - в условията на задълбочаваща се криза, увеличаване на безработица и спад на заетостта, няма как да се иска хората да работят повече, тъй като на практика няма работни места. Очакванията да има струпване на кандидат-пенсионери, които са изпълнили условията на НОИ, са повече от реалистични, посочи Димитров.

От КНСБ определиха като противоконституционен начина, по който се подготвя внасянето на измененията в Кодекса за социално осигуряване между първо и второ четене чрез бюджета на Държавното обществено осигуряване. От КНСБ настояват за реакция на всички парламентарни групи и институции, в това число и президентът да заяви, дали е готов да наложи вето.

Ръководството на синдиката оставя в ръцете на премиера да прецени дали да поиска оставката на Дянков, но тяхната оценка е негативна.

Петър Бунев, председател на Синдиката на железничарите към КНСБ, заяви, че мотивацията на служителите на БДЖ за участие в стачката на 24 ноември от ден на ден нараства.

Източник: Агенция "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.11.2011 г.
0
 
 
Нека да изравнят възраст и стаж на военни и полицаи с останалите и тогава хем ще има икономии в буджета, хем нама да има работещи пенсионери.Ако все още има от тях да работят да им вземат пенсията, която също е от бюджета и никак не е малка.Дайте възможност на този изстрадал и болен народ да се пенсионира на подобаваща възраст, че и да поживее 1-2 годинки от пенсия.
Aнонимен
на 18.11.2011 г.
+1
 
 
Моля да не коментирате вдовишките добавки-за тях също са удържани много пари.На мой познат му оставаха 10 месеца до пенсиониране,но почина.От изчислената по-късно пенсия 500 лв,вдовицата му сега получава 132,5 лв.Къде отива разликата?
Aнонимен
на 17.11.2011 г.
+2
 
 
Това е поведение на един недорасляк с явни психични отклонения изписан с подобрение. Това е най-голямото недоразумение от накалинчения мин. съвет на шлангиста. . Пародия на държава.Ама ще опъвам каиша заради галошите дето гласуваха на местните избори. Още какви дивотий ни чакат от тези ахмаци. С години след това не може се оправим и да стигнем поне нивото от преди 10-ти ноември
Aнонимен
на 17.11.2011 г.
+3
 
 
С промяна в пенсионната възраст държавата ще икономиса 70 милиона лева , а за увеличение на минималните пенсии с 8,92 лв. месечно ще даде 6 милиона. Къде ще отидат оставащите 64 милиона, ДРУГАРЮ ДЯНКОВ ?
+5
 
 
Само така Дянков! Отлагай до последно пенсионирането от една страна повечко ще ритнат камбаната т.е. ще спестим някой друг лев от изплащането на дълго събирания държавен рекет, а от друга страна колкото повече работи роба, толкова повече данъци за бездънната държавна каца. А когато опре съвсем ножа до кокала и овцете се обърнат срещу кучетата и овчаря - плюй си на найковете и бегом обратно при другарчетата в голямата полицейска "демокрация" наречена САЩ.
Aнонимен
на 17.11.2011 г.
+6
 
 
Българи ,докога ще ги търпиме тия?Пази боже сляпо да прогледа!
Aнонимен
на 17.11.2011 г.
+14
 
 
Дянков е кукла на конци, Борисов също, за Цветанов - няма да говорим! Световния елит го е страх единствено от народното недоволство! Събудете се българи - ще ни съсипят и без това немощната държава!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: