ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Иво Сиромахов: Ако смятате, че абитуриентите са прости, значи не сте виждали родителите им
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:27 / 20.05.2024Коментари (44)102149
©
"Ако смятате, че абитуриентите са прости, значи не сте виждали родителите им". Този пост на Иво Сиромахов предизвика изключително оживена дискусия във фейсбук профила на писателя. Мнозина се възмущават на иронията му, други го подкрепят.

"Нито съм абитуриентка, нито родител на абитуриент, но шегите ти са прекалени"

"Простащината, която ни се натрапваше след 1989 г., вече дава своите плодове! Всяко следващо поколение ще е все по-опростачено и чалгализирано за съжаление!"

"Колкото и да се натрапва нещо, родителите са тези, които трябва да водят диалози ежеминутно. Главите на децата са бял лист. Каквото напишем там, това четем след време. Ако телевизорът им е постоянно на "Планета", а не на "Discovery" (примерно), какво да се очаква?!?", гласят една много малка част от коментарите под публикацията на Сиромахов.


Още по темата: общо новини по темата: 350
31.05.2024 »
31.05.2024 »
28.05.2024 »
27.05.2024 »
27.05.2024 »
27.05.2024 »
предишна страница [ 1/59 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Родителите на днешните абитуриенти на 95% са раждани през 70-те. Кога са получили прословутите първи 7 години възпитание е излишно даже да се коментира. Евентуални ценности, в истинския смисъл на думата, са получили само при непрекъсната връзка в семейството с бабите и дядовците от Царство България. Иначе другото им възпитание е на основата на страха, двуличието и битовата мизерия, израснала в трайни комплекси. Родителите без връзка със Стара България са тези, които пееха съветски песни за война и мир за Деня на маршовата песен и компенсираха със сръбски турбо-фолк. Същите тези родители теглят кредити за рокли по 10 хиляди, защото преди имаха само по едно топче плат, подарено за рокля/костюм, захабени дрешки от батко или кака и грижливо пазена западна найлонова торбичка от дълга опашка в Панаира. Тези травми за цял живот се пренасят върху децата и в това е цялата трагедия. Когато бяхме малки, старите хора от началото на 20. век се усмихваха на децата и казваха "моето момче/момиче", отстъпваха на жените, а сега бригадирските им заместници от 50-те откровено мразят младите, децата и почти всичко живо, а за маниери е смешно да се говори. Историко-математико-психологични закономерности, какво да правиш...
+2
 
 
Дааам, така си е! НАЙ-моралните, изпълнени с НАЙ-много ценности и въобще НАЙ-НАЙ-НАЙ-добрите години БЕХА 90-те! Просто отвсякъде строеше и бликаше морал....ценности и добродетели! Прекият резултат на безценното възпитание от предните 45 години избуя точно през 90те...безценно (как е? комунистически математици, сега има ли корелация?). Е, трудно е да се поправи и наблюдаваме плахите опити тук таме последните години....ама има многооо време!
0
 
 
Ако някой си спомня Иван Славков, Янчо Таков, Владимир Живков, сигурно си спомня и Малък Тошко и другите наследници на “Елита” ни от Зрелия социализъм. Та не ми казвайте че изведнъж у нас са се нанесли някакви други хора, някакъв друг народ….
0
 
 
Учихме се от телевизията на Славчо и екипа му...
-3
 
 
Според мен всичките коментиращи под мен МИРИШЕТЕ!
-2
 
 
Примерът с Discovery не беше особено удачен. Въпросните научно-популярни канали имат еднакъв произход. Няма никакво значение дали са NG, History, Discovery и т.н. И там всичко е подменено и отговарящо на днешните реалност, когато историята се пренаписва, а вместо участниците в някои от предаванията да бъдат дадени на психолози и лекарски грижи, те ни се представят, като нещо нормално. Табу да кажем. Е, тук-там има и нещо интересно, и полезно. Но колко? Иначе да, младите предпочитат всякакви видове реалити тъпотии, вместо нещо, от което да станат по-умни и интересни събеседници.
+3
 
 
Прав е, чалга поколението си има деца и някои от тях вече са абитуриенти. Не че са по-прости от преди, но вече възможностите да се показват са много големи и най-простите най-изпъкват. Иначе и техните родители са били същите, и преди тях също и така до 45-та назад когато България губи своят елит и става държавата на простият човек.
+2
 
 
днешните абитуриенти са мноооого далеч от нивото на което бяхме ние,за жалост и моите деца също,но живота ще ги поочука и ще станат нещата
-4
 
 
Проста аритметика. Днешните абитуриенти са на 18 години. Ако техните родители са се оженили на 20 години, това означава че тези родители са раждани и възпитавани в годините на соца. Та кой е възпитал и отгледал днешните абитуриенти?? Рожба на какво са???
-2
 
 
Когато прочета че нещата у нас са станали трагични “след 1989” направо се вбесявам! Нещата у нас станаха такива каквито са…..благодарение на живота живян ДО 1989 година. Ако тази държава беше водила нормален живот, в нормална политическа и икономическа среда до ноември 1989, сега нямаше да сме свидетели на тези рязки аномалии! Всяка Революция води до аномалии! Нормалното е Света да Еволюира! Залпа на Аврора докара на Русия, а по късно и в много страни по света, беднота, мизерия, кръв и простотия!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: