ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Халваджиян: Да излизаме от ЕС и да ставаме република на Русия, ако не желаем да сме с НАТО
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:45 / 07.03.2022Коментари (9)10502
©
Продуцентът Магърдич Халваджиян коментира ситуацията в Украйна по NOVA.

"Не желая да говоря за политика, но тя е част от живота. Не вярвах, че ще се стигне до тук. Мислех, че Путин заплашва, но истината е, че няма оправдание за нахлуване в чужда територия и за започване на война. За убийство не може да има оправдание. Живял съм в общежитие с хора в Москва от всички републики, в предишното СССР. Имам приятели руснаци и украинци, които са живели заедно. Имат проблеми, но не са такива като между Полша и Русия. Има украинци, които не желаят да говорят руски, но и в България го има този проблем. Това е наследството ни от социализма“, коментира в студиото на "На фокус с Лора Крумова“ продуцентът Магърдич Халваджиян.  

"Според мен в Русия винаги е имало имперско мислене. Там никога не е имало истинска демокрация и обикновените хора мислят така. След царя идва Ленин, Сталин и сега в последните години има псевдо демокрация. Затова по друг начин там се решават нещата. Не искам да съм краен, но Путин се чувства опрян до стената и започва да плаши, и да показва мускули. Но смятам, че всичко това ще се отрази много лошо на Русия. Тя е голяма военна сила, но не и икономическа. Продължавам да вярвам, че не е късно да се седне на масата и да се говори. За съжаление цивилизацията върви към разруха. Така е завършвала всяка самонадеяна и самозабравила се цивилизация в човешката история. Не искам да звуча песимистично, но виждам колко арогантен е станал целият свят. Не е само Путин, а от всякъде чувам подобни самонадеяни и арогантни гласове на политици, които са си повярвали, че са богове.“

"Моето лично мнение е, че света трябва да даде отпор на такава агресия. Българите се опитваме да минем между капките с оправданието, че сме много малки и от нас нищо не зависи. Но ние не сме Швейцария и не можем да пазим неутралитет. Ситуацията е ясна – ние сме в НАТО и трябва да играем по правилата. Ако не желаем да спазваме правилата, да излизаме от съюза и да ставаме република на Русия“, коментарът на продуцента за българския манталитет да се опитваме да хитруваме.

"Страхотна е съпричастността на десетките българи, които помагат и отварят дамовете си. Така и трябва да бъде. Това е нормално нещо, защото хората бягат от война. Но да се замислим защо когато бягаха сирийските бежанци не си давахме домовете? Тогава имаше и протести, но според мен имаме двоен аршин за много неща. Ние все се опитваме да ни е изгодно и да се наместим. Ние като хора сме такива и политиците ни са такива".

Имаме комплексите на малката държава. Подиграваме се на Македония, че всичко там е измислено, но ние сме подобни. Ако се погледнем от страни ще видим, че също си измисляме някакви неща, например, че сме много талантливи. Но това са комплексите на малките нации. Измислят си някакви истории, за да поддържат самочувствието си, защото вътрешно си знаят, че от тях не зависи нищо. Но всъщност трябва да имаме позиция – категорична, точна и ясна. Ние нямаме една тема, по която да сме обединени.“


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
В НАТО сме и е ясно какво е разумно да се направи. Не се намесваме с части в конфликта както и никой не прави. Каним смесени части от натовски държави в България - ВВС, танкови и пехота. Не за друго, а защото нашата армия не е технологично оборудвана заради системни саботажи от петата колона. Продължаваме да изнасяме въоръжение за Украйна. Защо трябва заради това, че Русия е нападнала някой, ние да не можем да изнасяме? Утре може да ни кажат да си затворим ВМЗ. И какво ще го затворим ли? Хайде стига гъзене вече. Това никога не е помагало. Пазихме неутралитет с тях въпреки натиска от Хитлер и накрая какво? Нападнаха ни непредизвикано и ни окупираха. Други като Унгария и Румъния пратиха войски срещу тях, биха се в Сталинград и накрая при нас повече избити от Народен съд отколкото при онези!
0
 
 
За какви се мислим,че нещо зависи от нас ,та ние сме колкото едно китайско селце от 4-5 милиона.Кой ни е*ава нас във калабълъка.
-1
 
 
Така е и с арменците. Имат си държавичка закриляна от СССР ,сега Русия от 100г.но тоя козел е тук. А да се запита защо! Геноцида срещу арменците е ,като запалването на Стара Загора от турците по време на руско-турската война.Изобщо не ги вълнува местното население ако имат планове.
+4
 
 
Монетата винаги две страни. Конфликта е между Русия и Америка. Украйна е курбан в тези отношения. Личното ми мнение е, че като държава член на НАТО трябва да си изпълняваме договора с НАТО, но да сме много умерени в от ошенията и с Украйна с Русия. Както правят турците.
+1
 
 
Маги,прав си,но от написаното,разбрах, че и ти нямаш позиция!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: