Говори свидетел на тежката катастрофа в София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:57 / 11.07.2022
31336
Свидетел на тежката катастрофата, отнела живота на две млади жени, твърди, че шофьорът Георги Семерджиев е карал с над 100 км в час и дори не се е опитал да спре.

В нощта на 5 юли, около 23 ч. Васил Трифонов е в дома си, в близост до кръстовището на бул. "Черни Връх“ и "Арсеналски“.

"Изведнъж се чу много силен звук от удар, последван от тътен. Понеже там често се случват катастрофи, обикновено те са със силно скърцане на спирачки и след това удар. Тук нямаше. Аз затова и не излязох веднага, защото реших, че нещо много тежко е паднало върху булеварда. След 3-4 минути, когато излязох, видях само таксито с шофьора, който обикаляше около него и започналата суматоха“, разказва той.

За няколко минути на мястото пристигат множество полицейски коли и линейки, районът е отцепен, а движението спряно.

Васил казва, че не е чул спирачки, а само удар. Той е категоричен, че в квартала редовно се кара с превишена скорост.

"Това беше въпрос на време да се случи, специално в този район. Вече говорейки като жител на "Лозенец“ и живеейки в съседство с този булевард. Гонките там лятно време са ежедневие, пистови мотори, коли, които форсират по булеварда. И мерките трябва да бъдат много по-сериозни, включително и промени в законодателството“, казва Васил пред bTV, а решението според него са строгите наказания.

Смята, че Семерджиев е карал с над 100 км в час. "При ляв завой, излизайки от "Арсеналски“ и включвайки се на "Черни връх“, автомобилът има много път да извърви и пресича няколко платна. Таксиметров шофьор, който е опитен, да не забележи автомобил и то от лявата му страна, това означава, че той е имал 1 секунда реакция. Ако в тази секунда той е погледнал на дясно, за да погледне дали платното е чисто от пешеходци, той е имал 1 секунда време, за да види профучаващият автомобил през него, но той просто не е спрял, защото вече е правил маневра, за да завие.

Явно нещо го е забавило, за да се случи още по-лоша картина. Просто той е извадил невероятен късмет, че му е отнесена само предницата при такава скорост, но пак ви казвам, нямаше звук или индикация за намаляване на скоростта, това обикновено се чува“, разказва Васил.


Виж коментарите (1)

Още по темата (245):
22.04.2024 20 години затвор за Семерджиев и на втора инстанция
14.03.2024 Отложиха делото за фалшива шофьорска книжка на Георги Семерджиев
06.03.2024 Заличиха свидетел по делото "Семерджиев"
06.03.2024 Делото "Семерджиев": Жената, за която се твърди, че е била зад волана, трябва да се яви пред съда
23.02.2024 Сигнал за лъжесвидетелстване по делото "Семерджиев"
22.02.2024 Делото Семерджиев: Жена потвърди, че се е возила на задната седалка, кой е карал колата?
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).