ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Гешев: Радев атакува върховенството на закона!
Автор: Георги Василев 14:51 / 10.07.2020Коментари (22)5799
©
Главният прокурор Иван Гешев даде изявление преди минути, вбесен от твърдението на президента Румен Радев, че българската прокуратура е мафия, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На събитието присъстваха представители на асоциацията на прокурорите в България, камарата на следователите в България и административните ръководители на окръжните, районните и апелативните прокуратури.

Причината за напрежението в държавата е, че вчера президентският съветник Пламен Узунов беше задържан и получи обвинение за търговия с влияние. Последваха протести в центъра на столицата.

Ето какво каза Гешев днес:

"Тук сме защото прокуратурата беше предложена на безпрецедентен политическо-партизански натиск от президента, който би трябвало да представлява единството на нацията. Радев се превърна в обикновен политик от прехода.

Българските прокурори, следователи и съдебни служители се гордеят, че работят за българските граждани, а не за слелите се мафията и олигарсите. Залогът е бъдещето на нашите деца и родината ни. Няма да ни спрат милиардите на олигарсите, инвестирани в медии и политици.

Времето на двойните стандарти свърши. Време е освен бедни български граждани, в затворите да влизат олигарсите и политиците, които ги обраха и ограбиха живота на всички българи.

Радев вчера каза, че българската прокуратура е "мафия“ - това не си го позволи дори приватизаторът Иван Костов. Радев иска зависима прокуратура, която да не може да защити българските граждани.

Прокуратурата не раздава присъди! Ние работим с доказателства! Не е кадрови проблем на прокуратурата, че Узунов получава решения на ВАС преди да са публикувани и подписани, съдейства за получаване на паспорт от руски граждани и за заличаването на криминална регистрация на друг чужденец.

Радев трябва да даде ясен отговор дали е знаел за всички описани от мен обстоятелства. Да посочи къде в закона е регламентиран имунитет от наказателно преследване спрямо служители на президентството.

Радев урони престижа на цялата държава и представлява недопустима намеса във властта. С кое сме мафия – с това, че спряхме телефонните измамни, че арестувахме министри, зам.-министри, кметове, олигарси, полицейски началници и кой ли още не. Започната е проверка на сараите на Доган, Алепу и цялото незаконно строителство на Черноморието и парк Витоша.

Не бяха политически репресии действията на прокуратурата когато извадихме министър от МОСВ и го задържахме под стража. Сега е репресия, защото са президентски служители.

Хората искат справедливост. Прокуратурата е готова да постигне чрез правосъдие тази справедливост. Ние сме зад българските граждани и против олигарсите и политиците, които тровят бъдещето на нашите деца.

Горд съм че съм главен прокурор на република България“.


Още по темата: общо новини по темата: 257
08.11.2023 »
08.02.2023 »
06.02.2023 »
30.12.2021 »
13.05.2021 »
10.05.2021 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Май му се спече лайното на Гешев. Искам да ги видя с екипи на Ювентус
0
 
 
Президента е за импийчмънт и за съд. Гешев разпилява кирливите сергии на кремълските боклуци. Надявахте се на Кьовеши ,но и тя и Брюксел е зад него. Днес Европа е с "мутрите" ,не с цървулите на Кремъл в България.
+7
 
 
Най после някой да ви настъпи и да ви извади кирливите ризи...
-5
 
 
Радев е очевидна мажоретка на Доган и Божков. Толкова нагъл фатмак няма. Същите сценарии като Болен Сидеров и Бюреков..... “ДПС Активист”на заплата....
+7
 
 
Не съм срещал по-нагло същество от Гербераста! Край на двойния стандарт, а бате Гойко не е разследван за нищо, въпреки всички сигнали, свидетелства! А каскетчо раздава присъди, на него съд не му трябва! Няма такива нагли създания! Айде сега ще съберат всички свои подчинени на протест, да демонстрират численост... Да, ама подчинените не им трябва много за да се откажат от тях, като усетят дебелия..
+6
 
 
Радев атакува защото има най големия мажоритарен вот.Теб те назначиха.
Сподели какво ново....
на 10.07.2020 г.
+1
 
 
"С кое сме мафия – с това, че спряхме телефонните измамни, че арестувахме министри, зам.-министри, кметове, олигарси, полицейски началници и кой ли още не. Започната е проверка на сараите на Доган, Алепу и цялото незаконно строителство на Черноморието и парк Витоша." Гешев, когато докажеш, че не действаш избирателно, тогава може и да ти повярваме! Както ВОЛЯ на Магарешки иска импийчмънт, така може да действате едновременно за Радев и ББ! Толкова неща излезнаха за Бойко и групировката му, но досега не е докоснат с пръст! Така беше при Цацаров, така е и сега. Като се хвалиш, колко политици са в затвора? Колко съдии и прокурори са в затвора заради необяснимото им забогатяване за кратък срок от време? Ти самият как си с имотите? Можеш ли да докажеш с какви пари е купен всеки пирон или керемида? Защо Христо Бисеров си спи в къщи? Защо Доганът не е при стария му познат Бай Ставри? Защо Дянков не се издирва с червена бюлетина заради кражбата на 2 милиарда лв от НЗК? Защо Пеевски дебелее, вместо да търка коридорите на затвора с парцал по 3 пъти на ден? Защо Гелосаният не е подсъдим заради БМФ? Ако Корнелия е пипала , не е в Сливен за доста време и то в една килия с Цецка Цачева? Ако е вярно, че Георги Първанов е имал в банката на мустакатия бежанец в Сърбия 80 Млн лв, защо не се разследва по какъв начин ги е придобил? А ирландскате овчарка плащал ли е всички осигуровки на работниците си в Германия? Чисти ли са парите му за имотите на Халкидики? Виждаш ли колко работа имаш за вършене!? А какво би направил ако прочетеш обява за работа- "община Съединение(например) обявява свободно място за главен архитект- заплата 610лв"? Това направо си вони, не намирисва! Та това е заплата, която и чистачки вече не съблазнява! Това си е чиста проба корупция! Това е електоратът на в момента управляващите! Просто тези хора не искат промяна на статуквото.
+2
 
 
Бившият министър на отбраната Николай Ненчев зададе от страницата си във фейсбук горещ въпрос към президента и правоохранителните институции: „Президентът Радев предал ли е (секретната част) на параметрите от проектодоговора за F-16 със САЩ на друга заинтересована страна?”
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: