ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Германия търси българи за сезонна заетост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:31 / 09.12.2011Коментари (2)3713
© Plovdiv24.bg
В бюрата по труда в цялата страна продължава приемът на документи на кандидати за сезонна заетост в Германия по условията на междуправителствената спогодба между двете страни. На българските граждани се предлага конкретна работа като помощен персонал при обслужване на преместваеми обекти - за провеждане на изложения, панаири, фолклорни фестивали и подобни прояви. 

Според изискванията в постъпили оферти в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество в Бон всички кандидати - мъже и жени, трябва да са със занаятчийски и технически способности (в зависимост от обекта и офертата), да са физически издръжливи, да могат да работят бързо и качествено. Освен това кандидатите следва да са мобилни, да имат шофьорска книжка кат.В или С, желателно е да имат опит в работата с клиенти, да са учтиви и добронамерени, да притежават основни готварски и сервитьорски познания и опит. Важно условие е българските работници да имат добри и много добри познания по немски език, които ще бъдат проверени с изпити по места.

Германската страна уточнява, че сезонната заетост е до 9 месеца в календарната година, работодателите осигуряват подслон и храна, адекватно заплащане - при спазване на установеното от закона максимално работно време. Заетостта е под открито небе, независимо от метеорологичната прогноза. Настаняването е в каравани, тъй като работата е свързана с непрекъснато пътуване. Работното време е нерегламентирано и продължително, работи се през нощта и през почивните дни, което се компенсира с много свободно време в няколко последователни дни по време на пътуването от един пункт (фестивал, панаир) до друг.

Предложенията на германските работодатели са за работа в различен тип преместваеми обекти и включват разнообразни дейности. Това са пътуващи или увеселителни павилиони, стрелбища, закусвални и шатри за хранене, хазартни павилиони. Наетият персонал ще сглобява, разглобява и поддържа съответните обекти, ще поддържа автомобилния парк, ще оказва помощ при обслужването на павилионите и гостите на събитията.

Отговарящите на условията кандидати следва да подадат в бюрата по труда по местоживеене комплект документи - заявление за посредничество (по образец с уточнението точно за какъв тип преместваемо съоръжение/а кандидатства лицето); молба за назначаване на работа (по образец на немски език - до 9 месеца в областта на изложителството във ФРГ); заверени от ДБТ копия на: диплома/и за професионално образование или свидетелство/ удостоверение за завършен курс за професионална квалификация; на трудова/осигурителна книжка, удостоверяваща трудов стаж в подкрепа на позицията, за която се кандидатства; на препоръка/и от работодател за професионалните умения на кандидата (при наличие); автобиография на български език с подробна информация за стаж и/или опит на подобни обекти.

Документи се приемат в бюрата по труда по местоживеене - до края на 2011 година. За датата и часа на изпитите по немски език кандидатите ще бъдат уведомявани своевременно.

Пълна информация за конкретните изисквания, образци и подробни указания за необходимите документи за кандидатстване и тяхното правилно попълване желаещите да работят в Германия могат да получат във всяка дирекция "Бюро по труда", както и от интернет страницата на Агенцията по заетостта - www.az.government.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Аз ако отговарям на всички тези изисквания сам ще си намеря работа и то в пъти по приемлива от условията,които ми предлагат. Тук като чергарин и на морето се вадят добри пари и то без много от изискванията посочени в статията.
+2
 
 
Безработицата в Германия спадна силно (за изненада на всички) и сега си търсят черноработници от ЦИЕ. Работата изглежда неприятна, но пък искат доста неща да можеш и да знаеш. Но пък немците са коректни. Трябва да привикат гърците, че имат да си заработват ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: