ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Генов: Необяснима е тази склонност на българина да се усмихва на първия, който се доближава до идеалния холивудски звезден образ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:19 / 23.12.2021Коментари (0)9689
©
Каква политическа година оставяме и как ще преминем през новата? Темата коментира в “Нашият ден“ по БНР Асен Генов, журналист, блогър и политически коментатор

“Държавна сигурност в смисъла на съвременното историческо наследство, което очевидно не сме нито обсъдили, нито оценили като общество еднозначно – категорично и критично.

“При съвсем доскоро управлявал министър с агентурно минало, говоря за бившия военен министър, при 27 души, разкрити с принадлежност към ДС в инициативния комитет, издигнал преизбрания президент на Републиката, при скандал около назначенията във Външно министерство на ключови позиции на хора с агентурно минало, очевидно е, че въпросът за България е належащ, като политическа, обществена и нравствена оценка и ние бягаме от този отговор заради политическата конюнктура.

Партиите, които са обвързани с миналото със сигурност се заиграват със сантиментите на избирателите, много държат да се върнат във времето, когато билетчето за трамвай беше 0,06 лв., автобусното също беше 0,06 лв. Уверяват ни колко беше добре, когато чичко Ленин ни гледаше с топли очи от портретите от стените.

Докато броим назначенията по различни министерства на ченгета. Друг е въпросът, че част от тях са от години назначени, работят, вероятно по някакъв начин са демонстрирали своя професионализъм и лоялност, но това е призивна оценка, не се вторачваме в един или друг човек.

Говорим за принципът и той е ясен – България трябва да оцени еднозначно и недвусмислено своето минало и ролята на партията, която далеч не е първа и ръководна роля според онзи член на конституцията, а беше доста деструктивна и се основаваше на терор и репресии.

По отношение на волята на избирателя със сигурност тази година минахме през три етапа на политическо месианство, сега сме в тази последна фаза за годината.

Този път на управляващите и на законодателя и на Министерски съвет сякаш им се стой много по-дълго във властта. Сякаш имаме нагласа на базата, на която те ще направят всичко възможно да направят пълен мандат.

Някои от министерствата показват доста адекватно поведение, аз приветствам бързото вълнение от регионалния министър и вицепремиер г-н Гроздан Караджов на въпросния служител на митницата, който направи просташки скандал с гражданин на Молдова.

За мен просто е необяснима тази склонност на българина да се усмихва на първия, който се усмихва добре по телевизорите, на първия, който изглежда малко по-добре и се доближава по-плътно до идеалния холивудски звезден образ.

Сегашното правителство фактически тепърва ще показва или опровергава моето разбиране, че властта е толкова сложно конструирана между почти несъвместими партньори, каквито например са БСП и ДСБ.

Самата “Демократична България“ трябва тепърва да докаже, че витално е способна да оцелее, въпреки сериозните политически разногласия в самата формация. Това се видя по време на президентските избори.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: