ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
ГДБОП и пловдивската полиция хванаха трима, пуснали български филм в нета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:41 / 21.12.2011Коментари (22)5903
© Plovdiv24.bg
Спецоперация, насочена към предотвратяване на незаконно използване на българския филм LOVE.NET, като обект на авторското и сродни на него права посредством интернет сайтове, проведоха служители на сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". В акцията участваха и колегите им от Пловдив и Кюстендил.

В резултат на проведеното предварително разследване са установени и локализирани трима потребители на Интернет, които са се възползвали от платформата за легално предоставяне на филма netcinema.bg и са го записали. После, чрез множество торент сайтове и сайтове за онлайн стрийминг, са предоставили достъп до него на неограничен брой ползватели на мрежата.

Установените лица са от средите на най-активните потребители на интернет страници, чрез които масово се нарушават правата на български и чужди автори, допълват от ГДБОП. Именно затова тримата са предупредени с протоколи на основание чл.56 от ЗМВР. При извършената проверка са иззети две компютърни системи, чрез които се е осъществила обработката и разпространението на авторските произведения.

Събраните материали и данни ще бъдат докладвани на прокуратурата за образуване на досъдебно производство по чл.172а от НК.

Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост" към министъра на културата на България за ограничаване на интелектуалното пиратство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Еййй, голем смех с таа полиция, ей! За никкъф не става! Язък им за бюджета! Срам! Срам! Срам!
Aнонимен
на 22.12.2011 г.
+1
 
 
Като им са взели компютрите явно ще си останат за някой от полицаите.Коледен подарък.
Aнонимен
на 22.12.2011 г.
+1
 
 
голям удар - предлагам на цветанов да ги повиши в чин и да им даде дебели коледни - а истинските апаши не спират - крадат си на воля палят си коли но важното е че не посягат на интелектуалната собственност
+1
 
 
БРАВО-О-О! Предлагам следващият президент да бъде ЯВОР КОЛЕВ! Абе подпалвачите може и да не могат да ги хванат, ама тия терористи - сийдърите... Моля ви, разпространете тези новина на всички свои близки! Нека и те да видят, че МВР прави нещо сериозно!!!
+1
 
 
Бравос! Така трябва да се действа срещу престъпниците. Не можех да спя от страх от тези страшни престъпници! Сега остава да свършат и дребната и незначителна работа да хванат тези, които три пъти ми обират апартамента, а мен самата ме ограбиха два пъти на улицата, но това са незначителни проблеми за тях. ЕВАЛА! СЛАВА НА НАШАТА ПОЛИЦИЯ! (може би тук трябва да прикача песента на веско маринов "нашата полиция ни пази" и всички да запеем в хор....)
+1
 
 
а няма ли да заловите Трайков, който продаде/подари последния държавен дял в електроразпределителната мрежа или смешника Уорлик който публично призна че е пиратствал като е теглил от торент тракерите!
0
 
 
БРАВО Страшилището за престъпниците показа как се действа срещу обикновени хора ,сега остава да направят и нещо истинско!
-1
 
 
Не знам какво сте заловили, като филма още го има в thepiratebay.org. Изобщо не знам за какво е тая борба, след като филма мина и замина - да не кажа остаря вече. Не казвам, че не трябва да има контрол над това нещо, ама нямате ли си друга работа, че опряхте до обикновените хора ? Не е като закона да не е един за всички, ама има по-належащи проблеми от това, че някой ще гледа филм, за който няма да плати 2 лева, нали така.
Aнонимен
на 22.12.2011 г.
0
 
 
Сега за броени часове носителите на авторските права ще станат мултимилионери, а явор- топченге на десетилетието за европа, пък защо не и за цял свят. Гоуема фирма е гдбоп... иначе 2-3 пироманчета ги направиха ултрасмешни и тях и мвр и всички като стигнеш до цвцв, ама карай, торентите са първият кусур в тази държава...пфу, жалки натегачи...
Aнонимен
на 21.12.2011 г.
+6
 
 
А така, заловете тези безмилостни престъпници, ще ми гледат филми в нета, охооооо - под ножа! Тцтцтц.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: