ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Епохата "Борисов" приключва
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:22 / 05.08.2020Коментари (11)13025
©
"Борисов няма да подаде оставка, защото ще излезе, че не може да завърши нито един мандат". Такава прогноза направи пред БНР социологът проф. Петър-Емил Митев, основател на Институт "Иван Хаджийски". По думите му от напрежението на протестите ще зависи дали ще е достатъчно, за да принуди премиера да се оттегли от властта. Професорът припомни, че Бойко Борисов вече два пъти е подавал оставка и коментира, че "той е наясно с този акт" на слизане от власт.

Според него протестът е недозрял и "като юмрук се концентрира върху искането за оставка". "Оставката, сама по себе си, не може да доведе до смяна на модела", категоричен беше социологът.

"Това, което виждаме, е, че броят на протестиращите намалява, а той беше медийно преувеличен. Едни по-прецизни изчисления показаха, че максимумът в центъра на София е бил около 6 хиляди души. Броят на протестиращите намалява, заедно с това се радикализират формите", обясни проф. Митев и добави, че по-радикалните форми на протест изискват повече организация и повече са нарушенията на закона, което води до повече поводи за гражданско недоволство:

"В поведението на полицията се вижда тънък замисъл - да се оставят лудите да се налудуват, т.е. протестиращите да протестират и да влязат в пряк конфликт с гражданите. ... Гражданското недоволство може да ерозира протестите". 

В предаването "Преди всички" социологът коментира, че "има голяма предубеденост в твърдението, че цялата външна и вътрешна политика на Борисов е пълен провал":

"Факт е, че през 2019-а година е произведен най-големият брутен вътрешен продукт в цялата история на България. През последните 15 години най-сериозният външнополитически успех е началото на нова фаза в европейската интреграция - включването във валутния механизъм". 

Проф. Митев се съгласи, че това не прави фигурата на премиера Бойко Борисов безспорна и даде пример с времето преди 1989-а година, когато Тодор Живков е твърдял, че е построил една втора България, но хората са се вглеждали не в цифрите, доказващи това, а в онова, което е било присвоено от управляващата върхушка:

"Беше отхвърлен Живковизмът, включително от неговата собствена партия. Сега очевидно епохата "Борисов" приключва. В протестите доминират младите хора. младото поколение, с което Бойко Борисов няма общ език, а той умееше да води диалог, но сега неговото умение няма ефект".


Още по темата: общо новини по темата: 257
08.11.2023 »
08.02.2023 »
06.02.2023 »
30.12.2021 »
13.05.2021 »
10.05.2021 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това сегашно продължително време ли е?
0
 
 
Няма скоро да приключи не се надявайте
0
 
 
К*р за измисления професор, за всички клоуни, които защитават този мерзавец ББ и това правителство. К*р за зависимите медии, корумпираните лица и платените тролове - боклуци, неставащи за никаква работа освен зависима от държавния апарат. Да живее свободна и правова България!!!
-2
 
 
Тия платени лентяи по кръстовищата трябва час по скоро да ги освободят ,защото първо са незаконни , второ са в разрез с противоепидемичната обстановка в страната сиреч пак са незаконни и са свръталища на наркомани и зарази всякакви , да не говорим за боклуците които оставят след тях и смрадта! Наближава големия пердах , съвсем скоро и полицията да не ги охранява !
0
 
 
Здраве и живот изборите ще покажат. Това е демокрацията! А не "извиването на ръце" по кръстовища и площади от платени и заблудени. Ако България сега беше с производствени мощности и пазари като при Живков, щяхме да сме много напред. Но нищо. Капитализъм. Кредити. Недоимък. За сметка точно на червената олигархия, която вече е изпрала всичко. Едно време точно младите бяха образовани. Сега положениети е плачевно!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 05.08.2020 г.
+3
 
 
”Дер Щандарт”: Надигналата се вълна срещу олигархията в България не може да бъде спряна". Довиждане!
-1
 
 
Оставка за теб професор или там който те е направил такъв овчи твойте посни коментарчета ни са ясни!
-4
 
 
Еми в ПЛД в 24 дена от така наречените национални и широкомащабни протести имаше по 15 !!!!!! човека пред кметството.15 човека ! Има снимки всеки може да види.Кво да говорим повече.То за защита на врабчетата примерно ще излезнат поне 5 пъти повече хаха
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: