ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Експерт по национална сигурност: Работещият българин ли да издържа мигрантите, които единствено знаят да грабят и убиват?
Автор: Цоня Събчева 07:49 / 12.03.2024Коментари (4)5742
©
Тези хора оттам, откъдето идват – сега предимно идват афганистанци, те са свикнали да убиват. Ние нямаме нужда от такива "специалисти“ тук. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш секретар на Министерството на вътрешните работи.

"Ако говорим за Близкия изток, знаете ли, там, преди да започне това голямо преселение, тези хора, които имаха специалности – зъболекари, хора, които бяха занаятчии и т.н., на тях им дадоха възможност и съвсем официално се изселиха в САЩ и в Канада. Така че тези, които идват тук, или са движени от крайно отчаяние и предпочитат неизвестността пред смъртта там на място, или имат някакви криминални помисли.

Огромна част от тези млади хора имат идеи за това да отидат в Западна Европа, да се ползват от системата за обществено осигуряване и да се присъединят към някоя местна банда. Това, между другото, се посреща, доколкото разбирам, с много, много голям пиетет от страна на големите престъпни организации в Германия.

Най-голямата мафиотска организация там е ливанската престъпна организация, ливанската мафия и тя ги ползва тези хора за свои бойни резерви – едни момчета, които не знаят каква е цената на живота и единственото, което знаят, е да стрелят и да убиват. Така че властите в цяла Европа, подобно на България, може би водени от някакви лъжехуманистични причини, са оставили обикновените хора като жертвени агнеци на някакви странни престъпни обекти", каза той.

Няма как да се интегрират тези хора, защото те не искат да работят, категорично заяви проф. Радулов.

"А не е възможна интеграция, без да искаш да изучиш съответния език, без да се опиташ да разбереш в каква страна живееш, без да се опиташ някъде да бъдеш полезен. Няма как да стане това нещо. А и вие знаете, тук периодично, може би два пъти годишно започват едни разговори, как пенсионерите стават все повече и как трудно ще ги издържаме, видите ли, сега вече на всеки пенсионер има по човек и половина, който работи и който трябва да ги издържа.

Това са някакви страхотни глупости, които слушам, защото и аз самият съм пенсионер и знам, че години наред са ми удържани много големи суми от заплатата, които би трябвало някъде да бъдат спестени, макар че държавата на няколко пъти прехвърля напред-назад пенсионните фондове и те най-накрая изчезнаха, естествено. Та, ние няколко пъти говорим, колко е трудно за работещия българин да издържа българския пенсионер.

Ами работещият българин с лекота ли издържа десетките и може би ще станат стотици – да не стават повече, хиляди – мигранти, които единствено знаят да грабят и убиват? И с лекота ли ще издържа и огромното количество – хайде в България не е толкова голямо, както в Германия и в други държави – огромното количество мигранти от Украйна? И забележете – част от тях въобще не приличат на жертви, които бягат от войната", допълни той.

"Погледнете по улиците и ще видите, какви коли с украински номера, пълни с млади мъже, се движат. Аз, на мястото на властите, всички хора, всички мъже украинци между 20 и 45 години бих ги връщал насилствено в Украйна. Как им помагаме ние? Пращаме боеприпаси, пращаме оръжия, започна да се говори, че ще пращаме и наши военни специалисти – засега уж не като военна помощ, т.е. да участват във военните действия, ами като инструктори, а същевременно младежите и мъжете на Украйна се разхождат из цяла Западна Европа и България и демонстрират луксозен начин на живот.

Това е някакво безумие! И това е въпрос на държава, която не знае, как трябва да се работи, на управление, което не е ясно, какво управлява и как се управлява, на хора, които са дошли за малко, за да изкарат едни големи пари и да отидат по островите. Всичко от онзи прословут запис, който извади Радостин Василев наяве – никой не ще да го спомене, че той го е направил това нещо – се доказа, че е абсолютна истина и че не става дума за някакви алегории, а за съвсем конкретен план, който виждаме как се осъществява", каза още проф. Радулов.


Още по темата: общо новини по темата: 375
25.04.2024 »
06.04.2024 »
05.04.2024 »
01.04.2024 »
31.03.2024 »
29.03.2024 »
предишна страница [ 1/63 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.03.2024 г.
-1
 
 
"Експертите" по национална сигурност, както и за съжаление повечето от тези в службите ни все още работят за руските интереси, а не за българските.
0
 
 
Експертите по национална сигурност не казаха ли на управляващите какви рискове крие всичко онова, което правят или не правят нашите тикви? Не бяха ли наясно как се навеждат и се разтварят бузите грантаджиите? Европа е превзета от вътре. Късно е либе за китка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: