Депутатите гласуват закона за мерките при извънредно положение на второ четене

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:04 / 20.03.2020
5545
Парламентът гледа на второ четене строгите мерки срещу коронавируса. В четвъртък той мина и на Правна комисия, чието заседание продължи 8 часа и беше прекъсвано за доуточняване на това какви текстове да се гласуват.

От документа отпаднаха точките, които предвиждаха сурови наказания за медици, отказали да лекуват пациенти с коронавирус. Това, което днес влиза в пленарна зала, урежда забрана за запор върху пенсии, заплати, движимо и недвижимо имущество, банкови сметки.

Законът регламентира и кои търговци и заведения имат право да работят, както и какъв да е редът за пускане в отпуск на работниците заради кризата около коронавируса.

Днес повече от час отне на депутатите само да гласуват заглавието на закона. От страна на БСП се чуха мнения, че се приема изцяло нов закон.

Сутринта депутатите Веселин Марешки и Кръстина Таскова се появиха в пленарна зала в пълна карантинна екипировка със защитни костюми.

"Моля да помолите колегите, които са прекалили със санитарните изисквания, да напуснат пленарната зала, да се преоблекат във вида, в който би следвало да заседават върховния орган на републиката", призова Валери Жаблянов от БСП.

"Ние, за съжаление, даваме най-отвратителния пример. Във всички новини, докато пътувах към НС, се говореше, че единствените места, в които не се спазва Законът, процедурите и заповедта на ген.-майор професор Мутафчийски да сме на два метра един от друг и да не се скупчваме, това са "Столипиново" и българският парламент", заяви Веселин Марешки, председател на "Воля".

"Всички народни представители са снабдени с маски, трибуната на всеки час се хигиенизира. Правим каквото можем, но не можем да спрем работата на българския парламент", каза председателят на НС Цвета Караянчева.

 

Докато се стигне до същинската работа имаше спор как трябва да са облечени депутатите в условията на кризата, поиска се и изслушване на началника на Държавния резерв.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).