ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Българската православна църква снима клип срещу абортите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:39 / 10.01.2012Коментари (15)3867
© Plovdiv24.bg
Лентата е част от широкомащабна и дългосрочна кампания, която започва в България. Това съобщи Ловчанският митрополит Гавриил. Клипът, който ще показва и кадри от живота на ембриона в майчината утроба, ще бъде излъчван не само по време на просветителски беседи и в неделните школа при храмовете, но и в училища, където се изучава предметът религия, обясни архиереят.

Ще се търсят възможности филмчето да бъде показано и по някои телевизии.

Според дядо Гавриил е необходима целенасочена работа срещу прекъсването на бременността по желание не само сред учениците, но и сред пълнолетните. Той припомни разбирането и на православната, и на католическата църква, че за живо същество се смята всеки, още от момента на зачеването. За разлика от християнството, медицината приема за плод да се говори след 5-ата седмица от зачеването, а преди това за ембрион, който може да бъде абортиран.

Близо 50 000 прекъсвания на бременността се извършват годишно у нас, родените бебета през 2011 г. са били 74 500.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Никога не е кисно да се започне нещо ново в Бг. Както хората така и църквата си има право на мнение и глас. На всички българи им препоръчвам повече да се стараят да имат оптимизъм
0
 
 
По-добре да нахрани гладните-това правят католическите свещенници.
+1
 
 
Добре де нека тръгнем с едно нещо, после и кампанията може да стане... никой проблем не се решава с един замах, но не бива и да си мислим, че понеже ей така отведнъж няма да се реши, да не се захваща нищо за неговото решение! Аз подкрепям идеята! Нека някой да започне!
+3
 
 
Дайте да видим статистиката на тези 50 хил. аборта. Не са ли повечето на млади момичета, почти деца, тръгнали да правят безразборен секс без елементарни познания за предпазване? Трябва да се правят не само филми, а цяла кампания по училищата за начините на предпазване, защото освен бременност, това води и до полово предавани болести. Ама нашата църква смята, че като направи едно клипче против абортите и проблемът ще е решен.
+1
 
 
И да показват и да не показват, с България се свърши. За съжаление и църквата ни е кофа с боклук (казвам го с огромно съжаление). Те се сетили сега когато българи не останаха.
+1
 
 
ама те не говореха за морал! Защо да няма информация за децата какво става когато се стигне до аборт! Нека се научат по добре в тийнейджърска възраст да се пазят, отколкото да стигат до аборти съвсем млади момичета и да бъдат травмирани. Няма лошо от малко информация и разумно приемане на проблемите.
+1
 
 
Все някой трябва да го направи.Но в България всичко е "след дъжд качулка"...Логичното е да се предотвратява нежеланата бременност по принцип,а не после да се спори за или против абортите!Лично моето мнение е че абортът е убийство и ако не искаш да ставаш убиец,просто използвай презерватив!!Как само с 1-2лв. може да се предотврати нещо ,което може да ти обърне живота или дори да го отнеме.....
0
 
 
Ха-ха-ха!Ако абортите са били разрешени преди 2000 години,то едва ли сега щеше да се говори за Църква изобщо.Защото непорочно зачатие си е чиста проба оксиморон.
+2
 
 
Точно пък в този момент Църквата е последната институция, която ще ни учи на морал....Омръзна ми от тях...и всички простотии които бълват..изобщо не са за пример
+2
 
 
Църквата в последните години е като безгласна буква.Опитват се сега да привлекат внимание,но без да знаят как,на кого и защо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: