ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов: Как щеше да функционира държавата, ако не бяxме построили нито една магистрала?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:26 / 03.10.2023Коментари (1)5890
© Facebook
"Цял ден ние браним правителството, тези, които най-много говорят срещу нас. Ако не бяха ГЕРБ и ДПС днеска, нямаше да има това споразумение. Арогантно поведение дни наред, самовлюбеност и когато видяха снощи зора - хайде всички заедно. Когато ГЕРБ и ДПС застанат зад някого, те го подкрепят. Без нас нямаше да има споразумение". Това коментира по-рано днес от Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно протестите на енергетици и миньори.

"В целия този разговор за затваряне на мини и централи няма отговор на най-важния въпрос - заместващата мощност. От най-голям износител на ток, ще се превърнем във вносител", посочи той.

Борисов смята още, че партньорите им в управлението са си взели поука, въпреки "арогантното поведение и самовлюбеност", демонстрирани в последните дни. Той допълни, че ГЕРБ са длъжни да подкрепят правителството и заради трудната обстановка, предизвикана от войната в Украйна.

"Ако в днешните преговори се бяхме дръпнали, всичко щеше да приключи още днес", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Пътувах от Чирпан до тук час и половина и си задавах въпроса, ако ние не бяхме правили "Тракия“, "Марица“, как щеше да функционира тази държава. Всички, които сме минали, трябва да си припомнят какво беше – нито една магистрала, как се пътуваше през Петолъчката. Дори не ни е нужно да агитираме. Само показваме“, обобщи той.

"Цял ден ние браним правителството – тези, които постоянно говорят срещу нас. Ако не бяха ГЕРБ и ДПС, нямаше да го има това подписано споразумение. Арогантност, самовлюбеност,...Това са фактите. Взеха си поука, защото миналия петък много ни обидиха. Затова изпратих тримата ни водещи за еврофондовете и енергетиката Томислав Дончев, Теменужка Петкова и Десилава Атанасова да подпишат споразумението с миньорите и енергетиците", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

"Разчитам на здравия разум на обществото. Три години ГЕРБ беше подложен на нечувано политическо гонение, но не мръдна, а се заздрави и прочисти. Затова е първа политическа сила, въпреки мракобесието“, обяви Борисов. "ГЕРБ стана модерен и доказа, че със своите структури може да се пребори за централната власт. Хората всеки ден виждат разликата между нашето управление и тези няколко месеца“, добави лидерът на ГЕРБ.

"Имат какво да сравняват. Лъжите им една по една блеснаха. Господ може да забави, но показва, и се вижда", заяви той.

"Сложна е задачата - хем не може да говорим срещу тях, хем са основният ни опонент, хем цял ден ги браним. Трябва да показваме направеното и да кажем на хората, че в който град се подведат, същото ще е в общинските съвети, което стана в държавата", предупреди Борисов. И отбеляза, че за последните 3 г. няма вкаран и един лев в общините.

"Разчитам на здравия разум на хората. Този спазъм в обществото, който бе продиктуван от много сили - ГЕРБ бе наричан партия на властта. Бяхме подложени на нечувано политическо гонение. ГЕРБ не мръдна. Заздрави се, прочисти се. Затова е първа политическа сила, въпреки мракобесието. Сега казват, че темел на ГЕРБ били кметовете - да ударят кметовете, това е целта. Мога да ги разочаровам. ГЕРБ се изгради като силна партия - от младежи, улегнали хора, средната класа. Все повече от модерните професии. ГЕРБ стана модерен, показа, че със своите структури може да се пребори за централната власт. Хората всеки ден виждат разликата между нашето управление и тези няколко месеца", увери Бойко Борисов.

Борисов отбеляза, че войната в Украйна влияе и в региона, и в България.

"Затова сме длъжни да подкрепяме това правителство. Ако бяхме се дръпнали с колегите от ДПС, днес всичко щеше да приключи. Искаме ли го? Аз лично - не.", обясни той, визирайки помощта, която ГЕРБ и ДПС удариха на ПП-ДБ при преговорите с енергетиците днес.

"В целия този разговор за затваряне на мини и централи няма отговор на най-важния въпрос - заместващата мощност," коментира Борисов.

"От най-голям износител на ток, ще се превърнем във вносител", допълни той.

"Както се спрат, какво правим? Трябва да се намалят вредните емисии, с какво ще ги заменяме? Слънце и въздух като няма, батериите като се изтощят - с какво ще ги подменяме? Много важен разговор за бъдещето на България. Въпросът не е само в тая сфера, същото бе в земеделието. С огромни усилия успяхме да помогнем пак на това правителство", напомни той скорошните протести на земеделци.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Магистралите не са всичко на Света! Има Енергетика, Продоволствена програма, Заетост, която трябва да осигури живота на всеки гражданин. Здравеопазване, което трябва да осигури активността във всяка една област! - Къде са тези? Качеството на Магистралите няма да коментираме! Но пък имаме Спортни зали които едва ли са много нужни на този Гладен, Гол, Бос и Болен Народ! Сигорно трябва да накараме спортните уреди да Гнерират Електричество!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: