ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
3000 лева средна заплата в тази българска община
Автор: ИА Фокус 10:35 / 01.05.2023Коментари (1)50540
©
HR експертът Георги Първанов съобщи в кои български градове заплащането е най-добро, а безработицата най-ниска в предаването "Денят на фокус" по "Фокус".

"Има доста голяма разлика в заплатите между столицата и другите градове в България. Това е факт. Средната заплата в страната доближава 1900 лв. Като в София тя е 2500 лв. Факт е, че има огромна разлика в другия край на класацията в градове като Добрич, Търговище, Видин, Монтана, които изостават значително по отношение на изплащането. Рекордьор през последните години, ако искате да живеете в по-малко населено място с най-високите средни заплати, това е Челопеч с 3000 лв. средна заплата. Там има няколко големи производствени добивни компании", обясни той.

По думите му бизнес областите с най-високи заплати са добивната индустрия, финанси, енергетика и IT. Първанов добави, че след София, която води по нива на заплащане и най-ниска безработица, Пловдив е с доста малка разлика и все повече наваксва, но в последните години се развиват много добре градове като Русе, Стара Загора, Бургас, Габрово и Варна, както и едни по-малки градове като Казанлък, Севлиево, Троян и Сандански.

"В последните години огромен е недостигът на нискоквалифицирани кадри. Факт е, че има случаи, където определени труднонамираеми позиции в трудни райони могат да бъдат недалеч като нива за заплащане от средните експертни позиции, при които се изисква висше образование. Добрата новина е, че само 2% от безработните са хора с висше образование. Тоест образованието се цени и то дава много по-добри шансове за реализация", подчерта той.

Според него цените при нас, както в магазините, така и в заведенията за хранене, са много по-високи или равни със страни, където доходите значително надвишават българските.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В тази община са онези изедници дето ни взимали златото! И работниците там им дават по някой лев. Не е ,като преди изедниците от Дънди...отровена земя от хвостохранилища ,фалирали фабрики и мизерия. После говорете какво хубаво беше и как Дънди ни ограбвали златото. Ако имахте технологии и грижа към природа и хората нямаше нужда Дънди да идват да ви взимат фабриките. Златото щеше да остава тук макар ,че нямаше да го преработвате в България ,защото великата технология да го извличаш с арсен е забранена в ЕС. И пак щяхте да преработвате само мед ,а "златото" щяхте да го насипвате по магистралите под формата на отпадъчен филц след медния концентрат. А тези изедници от Дънди не само злато ами и сумати други метали извличат от медните руди. Пък имат пари и на хората да дават заплати. Гадняри недни. Какво хубаво беше преди.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: