ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
2000 бензиностанции затварят до дни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:41 / 11.12.2011Коментари (19)3234
© Plovdiv24.bg
2000 бензиностанции затварят, ако не инсталират нивомери до 20 дни. Това съобщиха от пресцентъра на Националната агенция по приходите. Близо 2000 (от около 3200) бензиностанции в страната не са предприели нищо, за да се снабдят с нивомерни системи на резервоарите си до момента. Ако не направят това до края на годината, е почти сигурно, че ще изпуснат и срока за свързване на фискалните си системи с датчиците на бензиноколонките и нивомерите на резервоарите до края на март 2012. Това означава налагане на глоба до 10 000 лв. и затваряне на всяка бензиностанция, която не е изпълнила изискването, стана ясно на среща на ръководството на НАП, Българският институт по метрология, Българската петролна и газова асоциация, производители на фискални системи, сервизни и браншови организации, провела се в приходната агенция.

От началото на 2011 г. обектите за търговия на течни горива бяха задължени по закон да отчитат по електронен път оборотите си в НАП. През юни бе въведено допълнително изискване да добавят към съществуващата финансова информация и данни за точното количество горива, продадени на бензиноколонките и налични в резервоарите. Към вече изградените електронни системи търговците на горива инсталират нивомерни устройства, които позволяват на данъчните органи да следят в реално време не само финансовите потоци, но и точните количества горива, които минават през колонките или се намират в резервоарите на бензиностанциите. По този начин пътят на горивото се следи от внасянето му на територията на страната, до данъчните складове и последващата продажба на дребно на крайни клиенти.

Информационна кампания за търговците на които предстои да свържат касовите си апарати с НАП започват от приходното ведомство. Всеки собственик на фирма ще получи електронно писмо с напомняне и допълнителна информация. На сайта на агенцията вече има и електронен справочник, който показва дали дадено фискално устройство може да бъде доработено съобразно изискванията на закона или се налага закупуването на ново. Инспекторите, които правят проверки раздават информационни брошури на търговците, а подробна информация за дистанционната връзка може да се получи на телефон 0700 18 700.

"Срокът за свързване на касовите апарати на всички търговци с НАП е 31 март 2012. Ако темповете по този проект се запазят, това значи, че около 50 000 търговци в страната няма да имат физическо време да изпълнят закона. Компромиси няма да има, както и отлагане", каза след днешната среща изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Екстра , така ще потръгне бизнеса с шейни и елени :) .
Aнонимен
на 11.12.2011 г.
+1
 
 
Племе долно,мръсно,българско.Една мутра ви е*ава майката,а вие се кланяте и му пляскате.А сега платете на някоя от фирмите му за тези джаджи милиони и си ги изкарайте от нас.То да сте само вие
+3
 
 
Сега и на всеки човек ще му свързват устата с НАП и ще следят колко заплата получава и колко ядене поема ,а после и гъзовете ще вържат за да гледат дали има разлика между това което си поел и това което си изсрал.И ако има разлика ЯЛА ЧЕ МИ ТРЯБВАШ.
0
 
 
В пернишко малките бензиностанции не попадат в тази бройка. Дано не послужи за повод да вдигнат цените за Коледа.
0
 
 
Обурудването на бензиностанция с нивомерна система и данъчен терминал през който да минават отчетите към НАП си е сериозна инвестиция. М/у 3500-8000лв, така че замислете се колко разходи костват на един човек с малка бензиностанция. Пак "Лукойл" си налага монопола...
Простаците са непобедими!
на 11.12.2011 г.
0
 
 
да ги затварят всички ,то и без това няма конкуренция в цените им ,а и лъжат поголовно с некачествени горива .
0
 
 
Да затварят всичките големи бензиностанции ,че нещо им се отдава маменето.
+9
 
 
Страхотна антикризисна мярка! Не оправдавам големите фирми, но защо малките и обикновенните хора трябва да изкарват кризата на гърбовете си, докато монополистите трупат печалби.
Aнонимен
на 11.12.2011 г.
+6
 
 
Е кво шъ праим, шъ зарежданаме предимно на лукойл шоп са образцови данъкоплатци, имат мноо качествени горива, не си вдигат щените какту и кугату решът абе край да върви, който оцелеееее, нищо ,че сме уж пазарнааа икономикааааа
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: