Има ли в Ботев "организирана престъпна група" и защо се стигна до тази излагация?

Автор: Стойчо Генов
Коментари (17)
10:00 / 31.08.2020
8666
Атмосферата в ПФК Ботев е отровена! Думите са на треньора Ферарио Спасов, който бе окачествен като един от "главните изпълнители на организирана престъпна група срещу легитимния собственик и легитимното ръководство на клуба". Това пък го каза новият член на Съвета на директорите Борис Гиздаков.

Всъщност има ОГРОМНО разминаване в думите на бивш и настоящ собственик на клуба относно изплащането на заплати и премии, което може би е една от причините (макар и не чак толкова голяма) за ескалиралото напрежение в Коматево.

Бившият вече собственик Георги Самуилов излезе вчера с поредната си позиция, в която най-официално декларира, че "всичко, каквото е обещал, е изпълнил на 100 процента".

Ето какво обаче написа Гиздаков в Групата за дискусии и гласуване "Сдружение ПФК Ботев Пловдив" във Фейсбук:

Първата среща с лидери на фракции продължи три часа, но премина в коректен тон и след много дебати стана ясно, че няма съществени основания за обвинения срещу Тервел Златев, а професионализмът му бе признат от всички.

Втората среща бе пълна катастрофа, вкараха ни в капан, който познатите ни организатори са готвели доста време.

Главни изпълнители: Асен Караславов, Лилчо Арсов, Иван Бандаловски, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Славчо Шоколаров, Ферарио Спасов. Не бих желал в момента да влизам в подробности, но това беше организирана престъпна група срещу легитимния собственик и легитимното ръководство на клуба.

Безпардонно и невъзпитано поведение за една неплатена заплата (от предишното ръководство), претенции за премии, заплахи за бойкот на мачове и др.

На всичко отгоре феновете на жълто-черните също са на две коренно различни позиции относно назначаването на новия изпълнителен директор, като по този въпрос едва ли ще има скоро разбирателство.

От подобна тежка ситуация наистина се излиза доста трудно, но няма да открием топлата вода, ако кажем, че пътят е един единствен - всеки да си гледа задълженията и да си ги изпълнява стриктно и съвестно, до колкото това е възможно, естествено. Треньорът да подготвя футболистите физически и тактически и да ги мотивира за всеки мач. Те пък да насочат усилията си най-вече на терена, а не в писането на декларации. Ръководството да търси спонсори и начини за финансиране на клуба, а феновете да са единни и да подкрепят отбора от трибуните...


Виж коментарите (17)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).