ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Какво да очакваме от третия кръг на efbet Лига?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:40 / 21.08.2020Коментари (0)1760
©
Вече изминаха два кръга от българския шампионат efbet Лига, като се получиха някои много зрелищни мачове, а почти всички двубои бяха оспорвани. Четири отбора са лидери в класирането с по 4 точки, записвайки победа и равенство в първите два кръга – това са съставите на Черно море, Берое, ЦСКА-София и Царско село. Дали тези отбори ще останат непобедени и в третия кръг – ето какво ни очаква този уикенд по българските терени:                                                                                                                     

Кръгът стартира с мач между двама от евроучастниците

Славия и Локомотив Пловдив поставят началото на третия кръг в родното първенство с мач в петък от 20:00 часа в столицата. Двата отбора ще стартират участието си в Лига Европа през следващата седмица, но до мачовете им в четвъртък има доста време. Те ще искат да спечелят трите точки в предстоящия двубой в Овча Купел. Славия няма успех от началото на сезона като записа реми с Черно море у дома и загуби на терена на Лудогорец, докато Локомотив Пловдив отстъпи в градското дерби с Ботев в първия кръг, след което надигра Ботев Враца и така заема 7-ото място с три точки.

ЦСКА ще има труден тест във Враца

ЦСКА-София гостува на Ботев Враца в събота от 18:45 часа. "Армейците“ ще имат труден двубой на стадион "Христо Ботев“, където в първия кръг врачани победиха шампиона Лудогорец с 3:1. Ботев показа добра игра и във втория си мач за сезона, но бе надигран с 2:1 от Локо Пловдив на "Лаута“. Сега тимът на Антони Здравков ще се опита да изненада ЦСКА, който е без поражение в първите два кръга. След ремито с ЦСКА 1948 в първия кръг, воденият от Стамен Белчев отбор победи Ботев Пловдив с 2:1 на "Българска армия“ и в събота ще преследва втора поредна победа в лигата.

Черно море ще се опита да нанесе втора загуба на Лудогорец

В събота вечер Черно море приема Лудогорец в един от най-интересните двубои от третия кръг на българското първенство. "Орлите“ загубиха първото си гостуване за сезона с 1:3 от Ботев Враца, докато Черно море ще излезе за първия си домакински мач за кампанията. "Моряците“ взеха 4 точки от двете си визити на Славия (1:1) и Етър (3:0). Воденият от Илиан Илиев отбор ще се възползва и от умората у съперника след мача с Будучност в Шампионска лига в сряда, така че има предпоставки Черно море да спечели срещата.

Левски ще преследва първи успех за сезона срещу Царско село

Отборът на Левски спечели само точка в първите си два мача в шампионата този сезон. Воденият от Георги Тодоров загуби с 0:2 от Берое на старта, след което направи реми 1:1 срещу Арда в Кърджали. Отборът има проблеми в нападение и е доста колеблив в защита. Но срещу тима на Царско село, Левски влиза като фаворит на "Герена“. Гостите записаха победа и реми в първите два кръга, така че Любо Пенев и неговият отбор все още нямат поражение. Дали ще избегнат загубата и на  "Герена“?

Ботев Пловдив и Берое излизат в битката за Тракия

Дербито на кръга е между отборите на Ботев Пловдив и Берое в неделя в Коматево. Срещата е от 20:00 часа като се очаква много оспорван двубой. "Жълто-черните“ записаха победа и загуба, като имаха трудни мачове срещу Локо Пловдив (2:0) и ЦСКА (1:2). Берое пък спечели срещу Левски в София с 2:0 и направи реми срещу ЦСКА 1948 у дома във втория кръг. Почти винаги мачовете между Ботев Пд и Берое предлагат много попадения, така че се очаква пореден резултатен двубой в Коматево.

Третият кръг завършва с два мача в понеделник

В понеделник ще се изиграят последните две срещи за кръга – Монтана е домакин на Етър, а ЦСКА 1948 посреща Арда. Монтана ще се стреми да нанесе трето поредно поражение на "болярите“ за сезона, като също така да запише и първи успех за сезона след две равенства на старта. В другия двубой, ЦСКА 1948 ще преследва първи успех в елита на българския футбол, но Арда е доста корав отбор и с Николай Киров начело има шансове да спечели. Атрактивните коефициенти от Ефбет за срещата са в полза на "червените“, но гостите от Кърджали със сигурност имат сили да спечелят трите точки в столицата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Лудогорец реши всичко, чака на финал победителя от Ботев - ЦСКА-София
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ген. Нонка Матова: Запишете се! Всяко ваше участие в спорт е здраве и добра емоция
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: