ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Новият герой на жълто-черните: За мен Ботев е религия!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:30 / 14.08.2020Коментари (4)4190
© ПФК Ботев
Юношеският национал по футбол на България Станислав Работов е считан за един от най-големите родни таланти в момента. Той е само на 18 години, но игра на високо ниво за "Ботев" в пловдивското дерби срещу "Локомотив". Вече натрупа 15 мача за мъжкия отбор на "канарчетата" в елита. Роден е на 14 юни 2002 година в град Раковски. Наскоро той подписа нов 4-годишен договор с канарчетата. Работов говори за целите и мечтите си пред "България Днес".

- Стани, ти направи страхотно впечатление в дербито с "Локомотив", спечелено с 2:0. Лесно ли дойде този успех?

- Лесен успех във футбола няма! Изиграхме добре тактически двубоя и се възползвахме от създадените от нас ситуации, които успяхме да реализираме. В такова дерби победителят се решава от нагласата за мача и мисля, че ние бяхме по-мотивираният отбор. Всички в състава бяха готови за този мач и искахме само победа и нищо друго.

- Това беше първото дерби на Пловдив за теб. Каква е тръпката?

- За мое щастие заслужено победихме "Локомотив", който се намираше в отлична форма след спечелването на Купата и Суперкупата. Да излезеш и да защитаваш жълто-черния цвят и да знаеш, че след мача ще имаш възможността да бъдеш горд в Пловдив поне до другото дерби, е уникално чувство. За мен "Ботев" е религия, която не е от днес за утре. Или се раждаш ботевист, или не се става.

- През миналия сезон дебютира в Първа лига. Очакваш ли сега да си още по-ключова фигура в състава на "Ботев"?

- В началото на миналия сезон не бях част от първия отбор, а играех за юношите до 19 години. След дебюта ми за "Ботев" срещу "Славия" в двубоя от 1/8-финалите за Купата на България започнах подготовката с първия отбор. Тогава треньорът г-н Спасов ми каза, че ще започне да разчита на мен. След пандемията играх във всеки един мач на "Ботев" до края на първенството. Надявам се този сезон да получавам шанс за изява.

- Лесно ли се работи с опитен треньор като Ферарио Спасов?

- Определено г-н Спасов е сред най-опитните треньори в България и работата ми с него ми доставя удоволствие. Винаги може да научиш нещо от подобен специалист и това е радващото за нас, младите футболисти.

- Останахте извън топ 6. Сега какви са амбициите пред отбора?

- Да, не бяхме в първата шестица, но в крайна сметка отново имахме шансове за класиране в Европа, които пропиляхме. Мястото на "Ботев" е в първата 6-ца, сред най-добрите. Но важното е да играем добър футбол и да радваме нашите фенове.

- Ти получи договор с клуба чак до 2024 г., възнамеряваш ли да го изпълниш?

- Много се радвам за подписания нов договор, защото ми е втори в рамките на един сезон. Продължавам да тренирам усилено и да показвам на какво съм способен. На този етап от кариерата ми съм на перфектното място за развитие, но защо не някой ден да заиграя в отбор от Европа. Това е една от непостигнатите ми мечти до момента. Всичко зависи от това да съм жив и здрав и да продължавам да се развивам.

- Как те приемат останалите по-опитни играчи?

- Всички в отбора ме приемат добре и всеки ми дава съвети най-вече да стоя здраво стъпил на земята. Не мога да кажа кой ми е най-близък, защото сме един добре сплотен колектив, в който всеки си помага.

- Предстои ви не по-лек мач срещу ЦСКА-София, и то на стадион "Българска армия". Имате ли сили да спечелите?

- ЦСКА-София са добър отбор и няма да ни бъде по-леко срещу тях, защото те са един от претендентите за спечелване на първенството. Настроението в отбора е добро и се подготвяме по най-добрия начин за предстоящия двубой. Ще бъде трудно гостуване, защото на "Армията" не се играе лесно. ЦСКА имат многобройна публика, която помага на отбора.

- Роден си в град Раковски, католик ли си?

- Да, родом съм от Раковски и наистина съм католик. От този град е и нападателят Валери Домовчийски. Лично не се познавахме. Първата ми среща с него беше в мача ни срещу "Ботев" (Вр). Той ме поздрави и ми каза, че много се радва за мен.

- Кой те запали по футбола?

- В моето семейство няма спортни личности, запален съм по футбола от 7-годишна възраст. Първата ми тренировка беше, когато бях на 8 на градския стадион. Юноша на "Раковски" съм, където прекарах 4 години преди да премина в "Ботев" (Пд). Благодарен съм на всеки треньор до тук, който ме изгради като футболист и човек.

- Имаше ли си любим отбор и футболист като дете?

- Любимият ми отбор като малък беше "Манчестър Юнайтед", защото в него играеше Кристиано Роналдо. Тогава те бяха най-добрият отбор в Англия. Като малък не съм гледал български футбол. Възхищавах се също така и на двойката централни защитници Видич и Фърдинанд и вземах пример от тях.

- Докъде стигат мечтите ти?

- Първо си пожелавам да съм жив и здрав, което е най важното. Аз вече сбъднах една от мечтите си да подпиша професионален договор, сега разбира се имам други цели. Нямам предпочитание за някое първенство, но обичам комбинативния и бърз футбол, а не изританите топки.

- Юношески национал на България си. Какви са амбициите ви?

- Да, дори сега съм на лагер с националния отбор до 19 години, с който се подготвяме за елитен кръг през септември. В този тим има доста добри футболисти. Нямаме поставени цели, искаме да покажем колкото се може повече от нас.

- Кой ще спечели Шампионската лига този сезон?

- Моят фаворит е "Байерн" (М). Мисля, че те имат най-големи шансове.

-Фенките на "Ботев" се интересуват дали си имаш гадже?

- Отдаден съм на футбола още от малък и затова не спирам да мисля за него всеки ден. Фенките на "Ботев" може да ми се радват само пред телевизорите и на трибуните, защото си имам сериозна приятелка, която обичам много.
Още по темата: общо новини по темата: 707
17.02.2022
13.07.2021
30.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
27.05.2021
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Страхотен талант, успех! Което се вижда че е хубаво си е хубаво(фен на Локо Плд)
+7
 
 
В теб има много потенциал! Бъди здраво стъпил на земята. Бъдещето е пред теб.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: