ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
БФС с важни насоки към клубовете за провеждане на мачовете
Автор: Стойчо Генов 13:41 / 04.06.2020Коментари (0)1513
©
Във връзка със заповеди №РД-01-289/02.06.2020 г. на министъра на здравеопазването и №РД-09-562/02.06.2020 г. на министъра на младежта и спорта, разрешаващи провеждането на първенството от ППЛ пред публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки, Българският футболен съюз призовава професионалните ни клубове към максимална отговорност в спазването на всички мерки и разпоредби на държавните власти и следване на препоръките в разработената от БФС и утвърдена от ММС концепция за възобновяване на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол.

В секторите без седалки е необходимо да се спазва 1,5 метра отстояние между зрителите.

Задължават се офицерите по сигурността, хигиената и връзката с привърженици на клубовете-домакини на мачове от Първа лига и турнира Купа България да установят и поддържат постоянен тесен контакт с местните структури на Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването и Министерството на вътрешните работи, както и с Регионалните здравни инспекции, за да бъде ограничен рискът от разпространяването на COVID-19 сред публика, длъжностни лица и участници във футболните двубои.

С тази цел приканваме представителите на клубовете да разработват детайлни планове за методите на скрийнинг, допускане и настаняване на зрители на трибуните, които да бъдат представяни на дежурните делегати на БФС на техническите конференции преди съответния мач. Отговорността за контрола по изпълнение на тези мерки се възлага на изпълнителните директори, служителите по сигурността и служителите за връзка с привърженици на съответните футболни клубове.

Предвид въвеждането на горепосочените временни противоепидемични мерки, Българският футболен съюз отменя ограниченията за присъствие на представители на медиите на футболните двубои от ППЛ и турнира Купа България, като призовава прес директорите на клубовете към стриктно съблюдаване на спазването на задължителните правила за хигиена и физическа дистанция в обособените Зона 1 и Зона 2 на стадиона, и по-конкретно – позиционирането на фоторепортерите зад вратите и пред трибуната, срещуположна на тунела и скамейките на футболистите. Забранява се провеждането на пресконференции и други медийни активности в Зона 1 и Зона 2 на стадионите предвид опасността от струпване на хора на ограничено пространство.

БФС напомня, че при нарушаване на изискванията нарушителите подлежат на санкции от съответните оправомощени държавни органи.
Още по темата: общо новини по темата: 398
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
16.07.2020
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: