Зико: Ако няма обжалвания, строителството на "Колежа" почва септември, до 2 години ще е готов

Автор: Стойчо Генов
Коментари (6)
14:26 / 15.05.2020
6929
Община Пловдив е готова да поднови строителството на стадион "Христо Ботев“ в началото на септември 2020 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Уверението бе дадено лично от кмета Здравко Димитров - Зико на пресконференция днес.

"Днес изтече срокът, който бяхме дали на Ботев и Локомотив да представят проект за документация за стадионите. От Ботев представиха пълна документация с количествено-стойностна сметка. Ако няма обжалване, септември ще тръгне строителството. Мисля, че до две години стадионът може да е готов. Все се надявам да няма обжалвания, но...", заяви градоначалникът.

Той обаче не пожела да конкретизира дали отпуснатите от държавата 25 млн. лева ще са достатъчни за цялостното завършване на съоръжението.

"Каквото зависи от нас, ние ще го направим. Тези два обекта са приоритетни и много важни за нас. Дали парите ще стигнат или не - те са дадени и ние трябва да ги оползотворим. Това като тема не е чак толкова актуално. Ако се наложи дофинансиране, мисля, че ще намерим начин да се завършат съоръженията. Но аз гарантирам, че ще има контрол и няма да се харчат средства безконтролно", каза още Здравко Димитров.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция днес!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).