ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
БФС отговори на Генерала: Няма сметки без кръчмар! Не правим компромиси със здравето!
Автор: Стойчо Генов 09:07 / 24.03.2020Коментари (1)4884
©
Ръководството на БФС излезе с отворено писмо до Председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, както и до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и спортния министър Красен Кралев. Повод за тази реакция стана изказването на Генерала, че в БФС си правят сметки без кръчмар и решението да се поднови футболното първенство в началото на май е пълна щуротия.

Ето какво пише в отвореното писмо на БФС:

Уважаеми генерал Мутафчийски,

Още от появата на първите сигнали за потенциална световна пандемия от COVID-19 и евентуалните й ефекти върху спортния и в частност футболния живот, Българският футболен съюз съгласува всички свои действия, решения и мерки, свързани със ситуацията, с Министерството на здравеопазването, с Министерството на младежта и спорта и с Националния оперативен щаб за коронавируса.

Именно ограничителните препоръки на държавните органи доведоха до своевременната реакция на БФС първо да преустанови шампионатите в юношеския и аматьорския футбол и да затвори стадионите от професионалните ни нива за зрители, а в следствие на приетото от Народното събрание на 13 март 2020 г. извънредно положение на територията на Република България – и да замрази първенствата в Първа и Втора лига, препоръчвайки на клубовете да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата при евентуално продължаване на тренировъчния процес.

Съзнавайки напълно сериозността на настоящата ситуация, динамичното й развитие и неясното й бъдеще, Българският футболен съюз по никакъв начин не се старае да изпреварва процесите, като предлага различни сценарии за доиграването на шампионатите на всички нива от футбола ни. Наясно сме, че на този етап няма как да предвидим мащабите на епидемията в следващите месеци – но Българският футболен съюз, като официален член на УЕФА, е длъжен да изработи различни адаптации на местния футболен календар, съгласувани с международния такъв, каквато е и препоръката на европейската централа към всички нейни членки.

Именно затова експертната работна група, създадена на 13 март 2020 г. и включваща представители на БФС, Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти, представи пред клубовете няколко различни варианта за завършване на първенствата – от най-оптимистичния до най-съкратения, с ясното уточнение, че всички те зависят изцяло от решенията на държавните власти и Националния оперативен щаб. По подобен начин ситуацията третират местните федерации в някои от най-развитите във футболно отношение и същевременно най-потърпевши от пандемията държави като Италия, Испания, Англия и т.н. 

Всички те, като част от европейското футболно семейство, се обединяват около тезата, че животът и здравето на населението е приоритет номер едно и с него компромис не може да се прави – но това в никакъв случай не означава, че федерациите и професионалните лиги не бива да са подготвени с различни алтернативи за подновяване на футбола в момента, който всички чакаме с огромно нетърпение.

Уважаеми генерал Мутафчийски,

Ръководството на БФС използва случая, за да изкаже огромната си признателност към Вас, ръководения от Вас щаб и всички медицински и длъжностни лица, борещи COVID-19 на територията на България. Приемаме и подкрепяме всички мерки, наложени по препоръка на Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването и продължаваме да съобразяваме всичките си последващи действия с тях.

Оставаме с уважение и желаем успех в трудната битка!
Още по темата: общо новини по темата: 398
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
16.07.2020
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Отложиха европейското, отложиха олимпийските игри...някои хора още се надяват да има продължаване на безсмисленото ни първенство?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: