ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Официална декларация на ПФК Ботев
Автор: Стойчо Генов 14:52 / 21.03.2020Коментари (15)7643
© Plovdiv24.bg
Собственикът на ПФК Ботев Пловдив Георги Самуилов и Съветът на директорите на клуба разпространиха чрез официалния сайт декларация по темата дали да бъде прекратено първенството заради пандемията с коронавируса.

Plovdiv24.bg публикува текста без редакторска намеса:

ПФК Ботев АД

Уважаеми Ботевисти,

Г-н Георги Самуилов и съветът на директорите на ПФК Ботев АД категорично подкрепя спуснатите от правителството на Република България мерки срещу разпространението на COVID-19. Цялата общественост е длъжна да се обедини в борбата с вируса, а правителството реагира адекватно и навреме, като приетият план за действие отговаря на сериозния проблем, пред който е изправен българският народ.

В тази връзка, ние продължаваме да следим ситуацията с разпространението на опасния вирус, както и стриктно да изпълняваме указанията и съветите на кризисния щаб. С оглед моментната кризисна ситуация в българския футбол и очакванията на компетентните здравни власти за развитието на пандемията, ние изразяваме нашето категорично желание шампионатът през сезон 2019/2020 да завърши при следния график:

1. При подновяване на първенството в efbet Лига да бъдат доиграни оставащите два кръга от редовния сезон.

2. Да се изиграят полуфиналите и финалът за Купата на България, за да бъде определен победител в турнира.

Смятаме за невъзможно и утопично мачовете от плейофната фаза на първенството да бъдат изиграни с оглед безпрецедентната ситуация заради разпространението на COVID-19 и календарът на УЕФА, който към момента остава непроменен. 

Ние вярваме, че ръководните органи в българския футбол ще вземат правилните решения относно подновяването на мачовете в родния елит. Решението кога точно да се рестартират двубоите трябва да бъде съгласувано с правителството на Република България, за да се избегне рискуване здравето на футболистите. В същото време бихме искали да отправим молба към БФС за ясни указания кога и по какъв начин тренировъчните занимания на отборите в efbet Лига могат да бъдат възобновени.

Ние категорично заявяваме позицията си, че искаме мачовете да се решават на терена. ПФК Ботев винаги е бил символ на честната битка и борбата до последен дъх и за нас прекратяването на първенството и Купата на България не стои на дневен ред.

С уважение,

Г-н Георги Самуилов

Съвет на директорите на ПФК Ботев АД
Още по темата: общо новини по темата: 398
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
16.07.2020
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Едни и същи герои 15 год. едни и същи постове пишат. Без никакво мисловно и личностно развитие. Е, кой победи във войната на омразата или ако още не е излъчен победител - продължавайте, няма лошо!
0
 
 
Ава ай стига ва Самуиле саму са излагами
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 21.03.2020 г.
0
 
 
чичо Венци каза -Крушата моли БФС за пари, футболният съюз да искал кредит от държавата... Държавата му дава пари за стадиона, а той ламти за още. За какво да му даде - да пере гащите на... Срам ме е, че имам нещо общо с такива хора. вай вай братя мангали , за кепазе станахми
+1
 
 
Селяни жълти не знам кой го тресе страх но искате нещо което няма как да стане.Нямате идея какво искате.Гледайте си кефа и не мислете за друго.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 21.03.2020 г.
0
 
 
Цигани, разбрахме че страх ви тресе, така че не се напъвайте, да не се посерете!
-1
 
 
Браво, разбира се че така трябва да стане.Това важи за всички отбори.Който победи - добре, а пък който загуби - загуби.За останалите, като ги е страх от мечки да не ходят в гората.Само-Ботев Пд.
-2
 
 
Малоумника, който е писал тази глупост и "категорично" иска....защо не е писал, колко време е нужно за подготовка, преди да се рестартира шампионата??? След седмица "категоричните" ще запеят друга песен и типично по български ще се изметнат!
-2
 
 
Този да не беше дето обеща 3-4 пъти Инса Арена хахахахаха, идеален е за жълтите. Лика прилика с фенчетата на отбора. Мошенник, лъжец и селски тарикат
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 21.03.2020 г.
-1
 
 
Най-после нещо смислено. Не като Клошарски.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: