ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Херо с нова атака: Въведете открит жребий, ако искате да ме опровергаете!
Автор: Стойчо Генов 10:02 / 10.03.2020Коментари (3)3348
©
Треньорът на Берое Димитър Димитров - Херо излезе с официална позиция, в която отговаря на вчерашното изявление на Съдийската комисия на БФС. Бургаският специалист потвърди казаното от него след мача с ЦСКА-София, като освен това отправи любопитно предложение към въпросната комисия.

Публикуваме без редакторска намеса изявлението на Димитър Димитров, изпратено до медиите:

"Във връзка с така наречената официална позиция на Съдийската комисия по повод мое изказване след мача ЦСКА - Берое, съм в правото си да изясня още по-точно и ясно изразената тогава позиция. И се надявам тази моя позиция да стигне до широката футболна общественост и най вече до феновете, които трябва да знаят реалната ситуация.

Без да влизам в обяснителен режим само ще припомня, че заставам с целия си авторитет зад думите, че само 4-5 отбора не използват лукса да им бъдат назначавани съдии по тяхно желание. Между тези 4-5 отбора е и Берое. Ако въпросната Съдийска комисия иска да обори това мое твърдение нека въведе открит за медиите жребий при определяне на съдийските назначения за всеки кръг.

Мога да докажа твърденията си по прост и ефикасен начин със странните съвпадения при назначенията на едни и същи съдии на едни и същи отбори. Няма по-добро доказателство от таблицата с последователността на съдийските назначения. Някои съдии получават назначение всяка седмица, други не свирят с месеци. И ако някой компетентен орган се самосезира и направи проверка, много лесно ще установи явните зависимости. Така и от само себе си ще отпадне въпроса верни или неверни са твърденията на Димитър Димитров.

Ако обаче казаното от мен толкова много не отговаряше на истината, нямаше да се прави проверка на дейността на Съдийската комисия от разследващите органи в държавата. Като редови български гражданин все още чакам да бъдат оповестени записаните разговори, за които споменаха най-високо поставени български политици. Може би тогава ще се разбере кой с кого, и за какво разговаря преди мачове. Все пак имаме черно на бяло оставка на председателя на Съдийската комисия по съмнения за корупция. Това също ли е невярно твърдение?

Искам дебело да подчертая, че съдиите са следствие, а не причина за проблема. И затова съм пледирал винаги те да бъдат освободени от всякакви зависимости. Съществува само един начин - трябва да бъдат ограничени възможностите на собственици на клубове или техни представители да им въздействат. Това е проблемът, който визирам всеки път, отново и отново. Правил съм го в качеството на треньор на Лудогорец, Литекс, Левски, Велбъжд, Локомотив Пловдив, Черноморец, Нефтохимик. Бил съм последователен и доказателствата лесно могат да се намерят в непрекъснатите наказания, които съм получавал. Не съм бил щаден, независимо кой отбор съм тренирал.

Проблемът с българското съдийство е принципен. То трябва да бъде равнопоставено спрямо всеки един клуб. Това може да бъде направено изключително лесно и ефикасно. Като собствениците не си избират сами кой да им свири мачовете. Това е работа на Съдийската комисия и ще им повярвам на добрите намерения само когато се заемат сериозно да я свършат. Лесно е да се противопоставят на моите "неверни твърдения", нека обаче да намерят сили да се противопоставят на тези, които изкривяват футболния феърплей.

С уважение: Димитър Димитров
Още по темата: общо новини по темата: 398
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
16.07.2020
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Херо е МИШОК ОТ КЛАСА.Мълчеше като п...а докато беше треньор на киро гела и компания а после и на уевски и чак сега забележете ИЗВЕДНЪЖ стана много честен и доблестен.Нула като треньор и нула като мъж.ПОРЕДНИЯТ КНИЖЕН ТИГЪР с два реда сополи и крокодилски сълзи.Като виждаш ,че нищо не става от теб като треньор ходи си поливай тревата на село и разтягай лукуми на децата.
0
 
 
Съдиите трябва да са отделна фирма и да носят материална отговорност,като в Англия...Глоби за грешките си...Независими от БФС и ПРОФЕСИОНАЛНИ СЪДИИ...Не единия Депутат,другия бизнесмен!
+2
 
 
Защо херо не пискаше срещу съдийската комисия като беше треньор на лудогорец и левски? Защо тогава не искаше открит жребий?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: