ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (28)
Гецата: В България и Меси да дойде, след 5 години ще го пратим в "А" окръжна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:16 / 04.03.2020Коментари (0)3311
© Plovdiv24.bg
Бронзовият медалист на САЩ′94 Георги Георгиев - Гецата бе гост в поредното издание на Студио СПРИНТ. В изключително откровен разговор бившият играч на Марица, Ботев (Пловдив) и ЦСКА коментира развитието на юношите на България, налагането на българските играчи в Първа лига, шансовете на националния отбор за класиране на европейско първенство и още много други интересни теми. Гецата в момента е селекционер към БФС.

"Има много таланти в България. Въпросът е как ще ги развием. Смея да твърдя, че ние пропускаме талантливи момчета. То е като клише, но е абсолютно правилно - трябва да се дава път на младите български футболисти. И Лео Меси да вземем, ако не му се дава шанс, след 5 години ще го пратим в "А“ окръжна група", каза пловдивчанинът.

"Има наченки в някои клубове да се налагат български момчета. Отборът на Славия започна пръв, в Ботев (Пловдив) и Черно море също вече го правят. Лудогорец има една от най-добрите школи и условия, трябва и те да започнат да налагат юноши", каза още той.

"80% от чужденците в Левски и ЦСКА не стават за тези клубове. Този Отабор не е играл организиран футбол. Аз започнах на 17 години в Марица. Разбирам, че натискът към треньорите е голям. Как треньорите разбират, че юношите не са готови за първия отбор. Във Франция как разбраха, че Килиан Мбапе е готов - като го пускат в игра. Ако Мбапе имаше български треньор, и той щеше да каже, че не е готов. За Холанд в Борусия Дортмунд как разбраха, че е готов?", коментира Гецата.

"Ако държавата отпуска пари, за мен те трябва да се използват за терени, за материална база. Обикалям постоянно градове и клубове и виждам какво е положението", обясни Георгиев.

"Националният отбор е болна тема, не само за мен. В България, когато става въпрос за футбол, всеки е от професор нагоре, даже доцент е слаба работа. Няма как да стане. И всички искат да играят като Барселона. Нищо че нямат играчи за това. А ние трябва да използваме силните си страни. Не можем да сме германци или испанци", заяви Георги Георгиев.

"Имаме уникални шансове за класиране на европейско първенство. В един мач всичко може да се случи. Трябва да има спокойствие в отбора. Хората искат само едно - да видят, че играчите дават максимума от себе си. Пък каквото сабя покаже. Нека да отидем на европейско, пък нека падаме там. Но децата да се запалят. Защото днес нямаме примери", сподели още той.
Още по темата: общо новини по темата: 398
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
16.07.2020
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Над 500 щангисти от цялата страна вече са в Асеновград за държавното първенство
Марица победи Спартак-2, но предстои друго градско дерби за първото място
Кирил Десподов отново е №1, ето всички призьори от церемонията "Футболист на годината"
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: