Тракия Пловдив спечели силния турнир, събрал футболни таланти от цялата страна

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:59 / 04.03.2020
4288
Отборът на Тракия Пловдив спечели силния футболен турнир "Купа Бъдеще-2020“, който се проведе навръх националния празник 3 март. Организатори на събитието бяха частна езикова гимназия "Стоян Сариев“ и частно основно училище "Бъдеще“, а надпреварата се проведе под мотото "Спорт срещу агресия“. Специален гост на турнира беше кметът на район "Източен“ Иван Стоянов.

В турнира взеха участие деца, набор 2012/2013 от отборите на ФК Арда Кърджали, ФК Берковица, ФК Ботев 2002, ФК Тракия Пловдив, ПФК Марица Пловдив, ФК Граничар 1921 Свиленград и ФК Марица-Кесов-Марково. Кметът на "Източен“ Иван Стоянов пожела успех на младите таланти, като лично изпълни началния удар в първата среща между Ботев 2002 и Берковица, завършила с категоричното 6:2 в полза на "жълто-черните“.

По регламент отборите бяха разделени в две групи и играха по две полувремена по 15 минути на принципа всеки срещу всеки, а най-силните четири отбора продължиха към полуфиналите. Зрителите видяха изключително класни изпълнения от малките футболисти, а мачовете в спортния комплекс "Стоянстрой“ донесоха много емоции и дъжд от голове. До финала достигнаха отборите на Тракия и Арда Кърджали, като пловдивчани показаха много силна игра и победиха с 5:2. В края на футболния маратон всички деца освен медали и купи, получиха много аплодисменти и похвали за добрата и честна игра.

Събитието бе част от програмата по отбелязването на 15-годишния юбилей на основно училище "Бъдеще“ и 25-ата годишнина от старта на езикова гимназия "Стоян Сариев“.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 18


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).