ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
ПФК Спартак: И ние можем да протестираме и да блокираме кръстовища
Автор: Стойчо Генов 11:00 / 28.02.2020Коментари (9)7651
©
Ръководството на ПФК Спартак 1947 Пловдив излезе с официално обръщение към пловдивчани и към привържениците на клуба. Повод за реакцията на синьо-белите е днешното изказване на кмета на града Здравко Димитров, че не е поемал ангажимент да се помага финансово на ПФК Спартак и който може - да го направи той.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса позицията на ПФК Спартак:

Уважаеми спартаклии,

Уважаеми пловдивчани,

Ръководството на ПФК Спартак 1947 Пловдив категорично подкрепя отношението на държавата към футболната инфраструктура.

С отпуснатите вчера средства Пловдив ще има два прекрасни стадиона.

В началото на 2018 г. ние поехме славния клуб Спартак с цел възраждането и развитието му. Основният ни приоритет е отборът да има свой клубен стадион, защото и нашето виждане е, че всеки футболен клуб трябва да има свой дом.

Веднага започнахме процедури и извървяхме труден път, за да стигнем до 6 февруари 2020 г., когато официално получихме стадион "Тодор Диев" за 35 години.

Винаги сме твърдяли и продължаваме да сме категорични, че със СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА ще превърнем стадион "Тодор Диев" в още едно бижу на Пловдив, на който ще могат да се играят мачове от Лига Европа.

Никога не сме искали и няма да искаме средства за нашия дом, защото смятаме, че е наш ангажимент да го изградим.

На 1 март 2019 г. Спартак влезе под наем и изполва бившия Работнически стадион за своя база- общински терен от 54 декара, който заварихме в окаяно състояние. Там ни беше срам да водим нашите деца да тренират. Това е общинска собственост. Там всеки ден тренират стотици деца на Спартак и тези на двата ни сателита- ФК Брестник и ФК Реал.

Ние вложихме 6- цифрена сума- лични средства, за да приведем общинската база във вид, в който да не ни е срам да посрещаме други отбори и да не излагаме община Пловдив.

Ние можехме да изкараме цялата ни школа, децата на Брестник и Реал и техните родители, всички спартаклии и пловдивчани, които ни подкрепят и не са никак малко, да блокираме кръстовища и да викаме на площад Стефан Стамболов.

На този етап няма да го направим!

Тъй като днес кметът на града Здравко Димитров обяви, че той ангажименти към Спартак не е поел, ние категорично заявяваме, че в името на децата и тяхното развитие, в най- скоро време ще се обърнем към премиера на България Бойко Борисов, който винаги е показвал, че спортът и най- вече детско- юношеският спорт е негов приоритет.

Спартак Пловдив е готов с проект за своята база, включващ цялостна реконструкция на сегашния естествен терен с изграждане на трибуни за 1000 зрители, изграждане на два нови естествени футболни терена, изграждане един голям изкуствен терен и терени за Футбол 7 и Футбол 9, изграждане на покрит изкуствен терен, изграждане на фитнес и модернизация на всички съблекални.

Това е нашето бъдеще!

 Ръководството на Спартак 1947 Пловдив
Още по темата: общо новини по темата: 102
06.07.2020
27.05.2020
22.05.2020
19.05.2020
18.05.2020
17.05.2020
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Струва ми, че кой разбрал, кой не разбрал, всеки дава идеи, мнения и има искания. Държавата отпуска средства на двата клуба (БОТЕВ и Локомотив) за да си оправят стадионите. И двата клуба играят в Първа лига, и двата клуба играят редовно в Лига Европа. Спартак (4-та лига) и Марица (3-та лига) са два отбора които дори не са професионални. За какво говорим изобщо? Нека се стегнат стадионите на отборите в Първа лига за да може да отговарят на някакви европейски изисквания, а после може да започне да се подобравя базата и на аматьорските отбори в страната. След като държавата не е помагала на футбола три десетилетия е редно да се започне от горе (Първа лига) надолу към долните дивизии. Трябва да има план за действие. Израснал съм на ст. "Спартак" (днешен "Тодор Диев"), но няма как нещата да се случат в този момент. Трябва да се прояви разбиране от общественоста.
-1
 
 
По принцип са прави, но защо мълчаха досега? Защо и Спартак и Марица не подкрепиха протестите за равнопоставенос от страна на Локомотивци, които не веднъж споменаха имената и на техните ФК, както на практика е редно? Ако тези два клуба бяха подкрепили черно-белите, със сигурност отзвука щеше да е по-голям, а те резонно щяха да имат предвидени от държавата средства, защото така е редно!
+1
 
 
А какво да кажат от Спартак Плевен! Както често се случва, всички са прави. От една страна, държавата помага само на два клуба и не помага на още 202. От друга, тя и не може да го направи за всички едновременно!
+6
 
 
Динко седи си мирен на задните части,дадоха ти стадиона на концесия и площите около него да си направиш казино.Не се бутай между големите.Тая трибуна за 1000 човека на работническия кога ще я напълниш?
-4
 
 
Много правилно.Сега чакаме декларация и от Марица
+4
 
 
Стадион Спартак е даден на концесия, какво иска този??? Нали после ще печели от този стадион и прилежащата му площ? Ако иска държавно подпомагане, да се откаже от концесията и да протестира.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Фенове на Спартак: Вън търгашите от пловдивския футбол!
С червени екипи и със заличена емблема Спартак разгроми Асеновец
Фенове показаха родословното дърво на Спартак, отборът е носил и черно-бели екипи
Президентът на Спартак дава курбан за здраве
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: