Пловдивски националки ще се подготвят в Чехия преди "Фед Къп"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:44 / 15.01.2020
2151
Националките на България за "Фед Къп" Гергана Топалова и Петя Аршинкова ще се подготвят от 21-ви до 30-ти в Националния тенис център на Чехия в Прага. Двете пловдивчанки, заедно с Вики Томова и Изабелла Шиникова, бяха избрани в състава на България за предстоящите мачове от група I на зона Европа/Африка. Надпреварата ще се проведе в Талин (Естония) от 5 до 8 февруари. България попадна в група "А" заедно с отборите на Украйна и Хърватска. 

"В тежка група сме, но и предишни години не ни е било леко. Надяваме се да успеем да се справим и минимум да останем в групата", споделиха Топалова и Аршинкова двете между тренировките си в София.

"Миналата година драматично загубихме от Украйна. Мачът ни бе много равностоен и до последно имахме шанс за краен успех, но в двойките те успяха да измъкнат победата като по-опитни. Искаме реванш! Мотивирани сме да покажем най-доброто от себе си в Талин и да помогнем с каквото можем на отбора", заяви Петя. От своя страна Гери пък допълни: "Сега обаче сме по-опитни. Тренираме всеки ден, за да може да се справим по-добре от миналата година".

"На 21 януари заминаваме за лагера ни в Чехия и десет дни ще се подготвяме в Националния тенис център на Чехия в Прага. Надяваме се, да можем да изиграем повече контролни мачове преди Фед къп и да се подготвим максимално добре. Благодарим за предоставената възможност на БФТ", споделиха двете пловдивчанки.

Подготовката на Гергана и Петя в Чехия става възможна благодарение на изключително добрите отношения между Българската и Чешката тенис федерации.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).