Уникално! Ето как ще изглежда новият стадион на Спартак! Ще има 8200 места!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (4)
20:18 / 16.10.2019
11577
Ръководството на ПФК Спартак Пловдив 1947 продължава стъпка по стъпка към тоталната реконструкция на стадион "Тодор Диев". Днес бе отворена офертата и клубът официално е единствен кандидат за концесионер, като подадените документи отговарят на изискванията на процедурата.

Официално бе отворено и обвързващото предложение, съдържащо всички параметри на бъдещия стадион. Време е те да бъдат представени на привържениците на Спартак и на цялата общественост.

Стадион "Тодор Диев" ще разполага с 8 200 седящи места. Изцяло ще бъде реконструирана сегашната трибуна - Сектор "А", който ще бъде с 4000 седящи места и изцяло покрит с козирка. Там ще бъдат направени ВИП ложи и места за журналисти. 

Ще бъдат реконстриурани всички съблекални. Ще бъде изграден изцяло нов Сектор "Б" - към улица "Македония". Той ще разполага с 3400 седящи места, които също ще бъдат изцяло покрити. 

Сектор "В" - към ул. "Димитър Талев". Този сектор ще е с 800 седящи места. Тук ще бъде разположен сектор за гостуващи фенове.

Над Сектор "В" ще бъде поставено голямо електронно табло.

Стадион "Тодор Диев" ще разполага с модерно осветление, отговарящо за телевизионни предаване на футболни срещи в HD формат. Теренът ще бъде изцяло реновиран, като ще се направи ново тревно покрите и поливна система. В южната част ще бъдат направени 2 изкуствени терена. Ще бъдат изградени два нови паркинга и 6 входа.

Ще бъде монтирано видеонаблюдение с над 40 камери. Стадион "Тодор Диев" ще отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от Първа лига и Европейски клубни турнири.

Ръководството на Спартак Пловдив 1947 ще започне работа по техническия проект веднага след подписването на концесиония договор с Община Пловдив.

Веднага след получаването на разрешението за строеж ще започнат и реалните стоителни дейности за изграждането на новото бижу на Пловдив.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).