ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Уникален уличен карнавал идва в Пловдив
Автор: Васил Динев 14:19 / 04.09.2019Коментари (1)5240
©
Уличният фестивал 6Fest, който ще се проведе на 28 септември в пловдивския квартал "Капана", кани пловдивчани и гостите на града да посетят фестивала в карнавални костюми или маски. В духа на мотото на Пловдив 2019 “Заедно" 6Fest посвещава пловдивското си издание на посланието “Заедно на Карнавал".

Четвъртият 6Fest е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата, а първите му три издания бяха в град Габрово, познат като столица на хумора.

“6Fest идва от Габрово, в който се провежда най-големият карнавал в България. Хиляди участват в карнавалното шествие, а самите габровци отиват на карнавал с маски или гримирани карнавално. С гостуването на 6Fest в Пловдив искам да пренеса карнавалния дух на Габрово и в Европейската столица на културата. И да възкреся старите карнавални традиции у нас. Само преди стотина години почти всеки по-голям град у нас е имал карнавал - Пловдив, Асеновград, Пазарджик, София, Русе, Варна, Бургас... Млади и възрастни сами изработвали костюмите си, маскирали се като чудовища, животни, литературни и филмови герои, исторически личности, обикаляли улиците, посещавали домовете на близки. Звучи познато, нали? Днес децата се маскират така на Хелоуин. Нашите баби и дядовци са се маскирали още преди 100 години.

Фейсбук събитието за 6Fest в Капана е лидер в популярността сред подобни събития в Пловдив с над 15 000 отговора. Това е признание за силата на нашето послание - чрез улични изкуства да създаваме щастие. Искам да използвам тази популярност за нещо добро - да вдъхновя публиката ни да създадем повече красота в Пловдив. Да покажем, че заедно можем повече - заедно можем да създадем най-страхотното карнавално настроение в Европейската столица на културата", споделя създателят на уличния фестивал 6Fest Момчил Цонев.

6Fest приканва улични артисти и публика да оживят улиците на Капана в Пловдив и да го превърнат в душата на карнавала. Уличният фестивал кани и локациите в Капана като заведения и магазини да се включат в кампанията “#ЗАЕДНО на Карнавал". Желаещите да станат част от карнавалното настроение на 6Fest могат да обявят отстъпки от ценовата си листа или подаръци за всеки, който е дошъл на този ден в карнавален костюм или с маска. “Вълшебните" думички ще са разбира се “Заедно на Карнавал", а “промокодът" - 6Fest.

За посетителите в Капана на 28 септември 6Fest е подготвил програма с улични изкуства. Кукленият театър “Мале-мале" идва от София с представление за малки и големи. Пловдивската театрална компания “Soulmade" е добре позната на местната публика с кабарето си с марионетки. Артистите от Цирк “Играчка-Плачко" умеят да жонглират еднакво добре както с кристална топка, така и с ... ножове, а при нужда - и да ни разсмеят със своята клоунада. “Вариете План Б" е международна циркова група, която в момента работи във Варна.

Quick Hands Project е формация на магьосници от Габрово, известни с организирането на най-големия фестивал за илюзионисти на Балканите - Магична среща “Златна котка" в Габрово. На 6Fest ще участват с улична магия. Двама артисти на кокили от Театър на огъня и сенките Fireter ще преминат през улиците на Капана, за да ни пренесат в света на приказките. Fireter са една от най-популярните улични формации у нас, а през 2018 г. на второто издание на 6Fest в Габрово направиха уникален парад на кокили с артисти и светеща инсталация.


Още по темата: общо новини по темата: 956
14.03.2024 »
07.02.2024 »
01.02.2024 »
12.01.2024 »
24.01.2023 »
12.01.2023 »
предишна страница [ 1/160 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нещо май на педерастлък намирисва цялата работа...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: