Футболeн турнир събра българите католици в Ореш, тимът на Раковски грабна златото

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
17:28 / 30.07.2019
2755
За шеста поредна година в свищовското село Ореш се проведе Международен футболен турнир на българите католици и банатските българи от съседна Румъния. Целта на турнира "Марга Ауреа“ е да събира всяко лято потомците на преселилите се отвъд Дунава католици след погрома на Чипровското въстание, които сега живеят в Банат и наследниците на тези, които са се завърнали отново в България, с потомците на онези католици, които не са напускали пределите на родината.

Кметът на село Ореш Любомир Иронов бе любезният домакин на турнира, в който местата не са важни, а емоцията от футболната игра, радостта от срещата и общуването са на първо място. Удоволствието е най-вече за футболистите, които споделят празника на истинския футбол, честната игра и приятелството.

Турнирът тази година събра гарнитурите на Ореш, Стар Бешенов и Раковски.

Ветераните от Раковски надиграха участниците в католическия шампионат и грабнаха златото. Кметът на Раковски Павел Гуджеров също бе част от отбора и вдигна купата на финала.

С индивидуални призове бяха отличени играчите от Раковски - Венко Пеев за най-добър вратар, а голмайстор на турнира стана Иван Карагьозов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).