ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Треньорът на Марица заедно с Бербатов и Гонзо на семинар с немски светила във футбола
Автор: Стойчо Генов 10:39 / 17.04.2019Коментари (0)1937
© ФК Марица
Наставникът на Марица Борислав Караматев взе участие в международния треньорски семинар, който се проведе в продължение на два дни в комплекс "Царско село" в София. Проявата е под егидата на Българската треньорска школа по футбол към БФС. Участие в нея вземат над 50 специалисти от цялата страна и от Македония. На семинара присъстваха Димитър Бербатов, Мартин Петров, Илия Груев, Даниел Боримиров, Георги Иванов - Гонзо, Костадин Ангелов, Красимир Балъков и др.

ЦСКА, Лудогорец, Берое, Арда, Нефтохимик, Хебър, Спартак (Плевен) и още много български клубове и школи имаха свои представители, а доста от клубовете дори по няколко. Марица бе единственият пловдивски клуб, който уважи събитието.

Петима лектори от Германия водят теоретически и практически занимания по време на двата дни. Участие в проявата взеха Ерих Рутемьолер-изпълнителен директор на Фортуна (Дюселдорф), бивш шеф на треньорската школа по футбол в Кьолн, европейски шампион с Германия от 1996 като част от екипа на Берти Фогтс; Петер Шрайнер-бивш треньор на старшата възраст на Шалке 04, работил с играчи като Месут Йозил, Мануел Нойер, Лерой Сане и др.; Себастиян Геперт-старши треньор във футболната академия на Борусия (Дортмунд), шампион на Германия за миналата година; Александер Улбрих - дипломиран спортен учен към университета в Бохум и кондиционен треньор във втория отбор на Борусия (Дортмунд) и Джулиан Рабе-кондиционен треньор на Борусия U19 и магистър по спортна наука в Университета в Кил.

Част от темите на лекциите бяха Структура и философия на Детско-юношеските школи и представителните отбори на Фортуна (Дюселдорф) и Борусия (Дортмунд), новости в организирането на играта на най-високо ниво, кондиционна тренировка, техника - създаване и оползотворяване на голови положения и тактика.

Борислав Караматев сподели впечатленията си от семинара: “Изключително полезно бе за мен присъствието ми на семинара. Останах с отлични впечатления от лекторите - интелигентни хора, с опит и поглед над футбола, неговото развитие и бъдеще. Имах честта да разговарям с някои от тях и лично. Организацията бе на високо ниво. Радвам се, че бях част от събитието!"
Още по темата: общо новини по темата: 82
30.05.2019
25.05.2019
22.05.2019
21.05.2019
19.05.2019
12.05.2019
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица с два много важни мача, от тях ще стане ясно бъдещето
Бивш играч на Ботев вкара 2 гола на Марица, пловдивчани с 6-а поредна загуба
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Представят книгата "Из младостта на пловдивския футбол"
Съдия от Русе свири гостуване на Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: