ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Омбудсманът Стаматов коментира Пловдив ЕСК 2019
Автор: Мариана Панчева 11:20 / 24.02.2019Коментари (2)5699
© Личен архив
"Да си доброволец към каузата "Европейска столица на културата" те зарежда само с положителни емоции и нищо друго не остава след тях."

Това сподели един от многото членове на доброволческата общност към фондация "Пловдив 2019". Plovdiv24.bg гостува на Борислав Стаматов, познат сред гражданите като обществен посредник на Пловдив. "Когато човек има желание, подрежда приоритетите си правилно и нещата се получават. Не мисля, че сме заети плътно 24 часа в денонощието, та да не може да отделим известно време на седмица и да дадем своя дан. Бих призовал абсолютно всеки да се включи, защото участието те зарежда само с положителни емоции и нищо друго не остава след това", обясни баланса между професионалните си задължения и доброволчеството той.

Стаматов се включва в инициативата и воден от емоция, и - като кореняк пловдивчанин, воден от чувство за дълг. Доброволците пък описа като хора, събрали се в името на една идеална цел, макар толкова различни по възраст, професия и националност. "Сладури", сподели той впечатленията си от чуждестранните доброволци, пристигнали специално за откриването на Европейска столица на културата на 12 януари. "От тях само може да се учим на ентусиазъм; да се учим как се държи човек, милеещ за родината си. В случа те милееха за събитието. Добронамерени, положителни и много, много ангажирани със събитието. Тези хора ми вдъхнаха един позитивизъм, който аз не успях да видя нито преди, по време или след церемонията." 

А хулите преди и след церемонията коментира с думите: "За съжаление събитията преди официалната церемония бяха политизирани и културното събитие "Пловдив 2019" бе погледнато като партийно събитие. Това означава, че всеки, който има нещо против управляващата коалиция, не възприе добре "Пловдив 2019" и като церемония, и като нещо, което предстои. За друга част от пловдивчани церемонията бе преди всичко транспортен дискомфорт. Считам, че това бе недопустимо. Трябваше страстите да се замразят, защото това събитието е на града, а не на някаква определена партия или група." 

Какво е да си част от доброволческото семейство; какъв е Пловдив, видян от сцената на културната столица; лесно ли се съвместяват обществени задължения и доброволни дейности и къде може да се запише всеки, желаещ да стане част от "Плводив 2019" - вижте в емоционалното интервю на Борислав Стаматов, който той даде за Plovdiv24.bg.



Още по темата: общо новини по темата: 956
14.03.2024 »
07.02.2024 »
01.02.2024 »
12.01.2024 »
24.01.2023 »
12.01.2023 »
предишна страница [ 1/160 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
наистина .... червените боклуци се оакаха да плюят при откриването в стремежа си да свалят кмета :) ..... моля да се обърне внимание че казах да свалят :) ..... червените боклуци не могат да спечелят избори и техните кандидати винаги губят :) ето защо те друго освен да свалят законно избрани правителства кметове и институции не могат :) ...... те са просто банда гомномети :)
-1
 
 
А хулите преди и след церемонията коментира с думите: "За съжаление събитията преди официалната церемония бяха политизирани и културното събитие "Пловдив 2019" бе погледнато като партийно събитие. Това означава, че всеки, който има нещо против управляващата коалиция, не възприе добре "Пловдив 2019" и като церемония, и като нещо, което предстои. За друга част от пловдивчани церемонията бе преди всичко транспортен дискомфорт. Считам, че това бе недопустимо. Трябваше страстите да се замразят, защото това събитието е на града, а не на някаква определена партия или група." .....Много точно казано.Затова всички противници на събитието аз ги асоциирам на неПловдивчани,а им личеше партийна позиция или на антипартийната на кмета.Също,като русофилите...ако не си русофил,значи си русофоб.Щом защитаваш събитието на Пловдив,значи си гербер,тотевист и задължително си платен.Не може просто да си пловдивчанин обичащ града си.Трябва да си,като "тях" в другата крайност,на антипод!Трябва да мрънкаш,да не харесваш,да плюеш и да обясняваш ,че е провал.Понеже ако нямаше ЕСК щеше явно да е успех.Ама в тоя му вид не може да е успех на Пловдив щото бил ангажиран Кмета пък водете ли,не го харесваме.Ето затова аз пък харесах случилото се,случващото се и това,което предстои.Защото то е за града.А който гледа за активите на Тотев,той няма да хареса нищо.Щото ако имате очи в джобовете на другия,никога няма да осъзнаете,какво се случва около вас!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: