Спартак с модерен стадион и тренировъчна база, скоро подписват концесията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:57 / 06.02.2019
8351
ФК Спартак (Пловдив) ще получи стадион "Тодор Диев" на концесия до средата на годината, предаде репортер Plovdiv24.bg. Новината съобщи лично кметът на града Иван Тотев.

"В момента ФК Спартак много сериозно развива базата си. Община Пловдив подготви икономическия анализ за инвестициите, така че в средата на годината ние ще подпишем концесионния договор с тях“, заяви Иван Тотев.

"В контракта е заложено изграждане на стадион с минимум 3000 места (желанието на Спартак е 4 000 и дори до 5000 места). С осветление, което да позволява телевизионно излъчване на мачове в HD формат, с допълнителна зала в югозападната част на имота, която да бъде закрита с футболно игрище за тренировки. Отделно от това Спартак са подали официално заявление, с което искат да направят на бившите игрища на Векта тренировъчна база по закона за спорта. Така че Спартак се развива много добре и те също могат да кандидатстват за финансиране от Фонда на фондовете. Много съм доволен от това, което се случва със Спартак“, допълни още градоначалникът.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на кмета относно спортната инфраструктура в Пловдив!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).