ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
700 000 са гледали откриването на ЕСК 2019 по телевизията и в интернет
Автор: Васил Динев 11:24 / 31.01.2019Коментари (27)7103
©
Фондация "Пловдив 2019" даде своя първи публичен отчет след голямото шоу за откриването на Европейска столица на културата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Нефинансовото изражение на откриващия уикенд - 11-13 януари, в цифри е впечатляващо, стана ясно от изнесената статистика.

Така например 600 000 души са изгледали церемонията по БНТ, което се отчита като абсолютен рекорд, 100 000 души са избрали онлайн излъчването в интернет. Над 4800 са медийните публикации за събитието, отзвукът в европейските и световни медии е изцяло положителен, а фондацията не е платила нито лев за подобни статии в международната преса, отчете изпълнителният директор на фондацията Кирил Велчев.

Още статистика: 1100 са избрали кинопрограмата от съпътстващите събития на откриващия уикенд; 4500 души са се насладили на огненото шоу след официалната церемония; музикалната програма в Стария град е посетена от близо 2000 души; изложбата, посветена на големия Кольо Карамфилов - от откриването й до момента, отбелязва рекордна посещаемост и е видяна от близо 5000 души; голям е интересът на мероприятията, посветени на Йордан Радичков. Изложбата, посветена на тютюна в Тютюневия град до момента е приела1500 души, изброи и артистичният директор Светлана Куюмджиева. 

И Велчев, и Куюмджиева благодариха на всеки един, ангажиран със случването на шоуто, обърнаха се специално към своите доброволци - над 1100 на сцената и още 400 из различни локации извън нея. От фондацията ги описаха като хора с големи сърца от всякакви професии, на възраст от 7 до 70 години, над 60 от тях дошли в България специално за откриването, българи, завърнали се, за да станат част от незабравимата емоция на Европейската столица на културата. 

След грандиозното откриване пък, бизнесът е засилил интересът си за партньорства с общинската фондация, изтъкна Велчев и анонсира първия нов партньор на "Пловдив 2019" - ЕВН. 

Какви събития да очакват пловдивчани през февруари, както и още много подробности за най-важния проект на Пловдив - вижте в изложението на фондация "Пловдив 2019". 



Още по темата: общо новини по темата: 956
14.03.2024 »
07.02.2024 »
01.02.2024 »
12.01.2024 »
24.01.2023 »
12.01.2023 »
предишна страница [ 1/160 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Вижте, нека бъдем реалисти. Аз не съм нито злобен, нито завистлив, особено към новото, защото с новото си изкарвам прехраната!Но! Откриването на ЕСК беше пълен провал! Беше скучно, беше безидейно, беше постно и недомислено, със сценарий, правен с акъла на 10-годишно дете!Освен безпомощно джендърско подскачане на напушени анонимници, друго нямаше! Това "чудо" нямаше нищо общо с Пловдив, нито с културата на града, нито с историята, нито с хората. Тук подобна ъндърграунд култура няма или поне е незначителен фактор в живота на града. В Берлин не е така, там вероятно подобно откриване ще е съвсем намясто, но тук беше комично! Нека просто си признаем, че беше един голям провал, колкото и да не ни се иска! Ако поне грешката е осъзната, ще е стъпка в правилна посока.
+5
 
 
Мрънкащите "пловдивчани" са едни безпомощни самотници, пропити от завист и злоба към новото, популярните и успелите. За тях сивотата и еднаквата бедност на всички е мечтаното житейско ниво, което единствено може да го приравни с останалите.
-5
 
 
Той и Тръмп така още говори колко хора, "най-много" за всички времена, са му гледали инагурацията, ама какво са видяли и как точно са изброени хората, все интересни мисли :) И резултата е комично-тъжен.
+2
 
 
Повечето критикари на откриването папагалстват фразата провал,но нито един не казва какво е очаквал.Типично за всеки идиот е да реди какви личности имал Пловдив ама абсолютно никой не дава идея каква визия има за едно такова откриване на ЕСК. Прави впечатление ,че тази безплодност е причината при подаване на оферти за изпълнител на събитието ,НИТО ЕДИН българин или компания да е подала оферти.И после ,защо бил избран германец!Ами ,защото няма българи!Защото е по лесно да кибичиш в поза непукизъм и безделен и после да критикува концепцията на другите за провал.Понеже ти не си имал твоя.Понеже ти си "име" в културните среди и чакаш да ти сипват в човката,а не да се напънеш да родиш алтернатива на германския режисьор.Понеже швабата има опит!Самия учиндолски шоумен му ползвал сцена и ефекти,мултимедия и се похвали.Ами що не си взе българи келеша-дългуч ,а е платил 600000 на чужденци ;) Ето по тая причина и откриването на ЕСК не кореспондира с очакванията на една част от "гражданите" на града.Защото,те не са наясно,какво искат да видят.Те са дълбоко образовани и окултурени от клипчета в интернет и социалните мрежи и сравняват очакванията си с визуалния оргазъм от дзяпане на подобни "шоута".А хората по света го отразяват това откриване,като събитие ,което е реклама за града и държавата и то в положителна светлина.Никой не прави сметки,колко е струвало и струва ли си тези пари за 1 час.Никой не обвинява неБългарската режисура(ама пък с български изпълнители),защото Пловдив е Европейска столица на културата,а не Славчо-Герговска с някой мухлясала идея ала Хачо Бояджиев!
-3
 
 
Да , гледали са толкова много хора , като са очаквали след толкова шум да видят нещо грандиозно , запомнящо се , но останаха разочаровани!
-3
 
 
Гледахме, защото очаквахме да видим нещо. Пък то... едно голямо нищо! Върнете ни парите!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: