Пловдивски национал премина в отбор, воден от световен шампион

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:57 / 11.12.2018
2657
Пловдивчанинът Николай Пенчев, който напусна Сточня (Шчечин), след като клубът изпадна в тежка финансова криза, вече има нов клуб в Полша. Волейболният национал на България ще продължи кариерата си в Онико (Варшава), воден от френската легенда Стефан Антига, който изведе Полша до световната титла през 2014 година.

26-годишният посрещач, който през миналия сезон стана шампион на Полша със СКРА Белхатов, ще играе за пети полски клуб в кариерата си. По-рано Пенчев е носил екипите на Ефектор (Киелце), Асеко Ресовия (Жешув), Скра (Белхатув) и Сточня (Шчечин). Той е юноша на пловдивския Виктория Волей, откъдето тръгна кариерата му в големия волейбол.

"Въпреки младостта си, Нико Пенчев е много опитен играч в полската Плус лига, но и в европейските клубни турнири. Радваме се, че такива волейболисти искат да играят за Онико (Варшава) и виждам голям потенциал в този проект. Убедени сме, че националът на България ще се засили конкуренцията в позицията посрещач и ние вярваме в професионализма и опита му", каза след подписването на Николай Пенчев договора до края на сезона президентът и спортен директор на Онико Пьотр Гацек.

Родният национал ще се състезава с №22 за тима от столицата на Полша. В тима на Онико той ще бъде редом с Бартош Кволек, Пьотр Лукашик, Матеуш Яниковски и Лукаш Вийзе. Няколко дни по-рано в тима на Онико премина и доскорошният съотборник на Ники Пенчев в Шчечин - диагоналът Бартош Курек.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).