Проектират и реконструират стадион "Пловдив" на етапи! Ще побира до 45 000 зрители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
12:42 / 18.07.2018
18236
В ГДК "Борис Христов" - арх. Валентин Маринов представи техническото задание и етапността по реконструкцията на стадион "Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg. В залата присъстваха още кметът на Пловдив Иван Тотев и ресорният заместник-кмет Георги Титюков.

"Стойността на изпълнението на първите 3 етапа ще стане ясно, след като се влезе в детайли, в това число и като се "отворят" насипите, върху които се намират трибуните в момента. По най-груби сметки изпълнението на първата част ще е 10-15 милиона. Това са обозрими суми", заяви арх. Маринов.

Стадионът в крайния си вид ще е с капацитет между 40 и 45 хиляди седящи места.

В началото обаче ще се изпълни само първият етап, при който съоръжението ще е за 12 до 15 хиляди зрители. Ще бъдат премахнати сегашните "насипни" трибуни от първия етаж и ще бъдат изградени изцяло нови върху бетонна конструкция, както е по стандартните изисквания.

Осветлението ще е по стълбовете, всички изисквания за съблекални и футболисти ще бъдат изпълнени, както и зоната за журналисти - това е първият етап. След неговото изпълнение ще могат да се играят мачове от българското първенство.

Според архитект Маринов крайният срок за завършване на проекта е до 2020 година, като от старта на СМР дейностите до приключването им ще са необходими около 12 месеца. Това означава, че най-рано през 2021 година на стадион "Пловдив" ще може да се играе мач от Първа професионална лига.

Очакванията и намеренията на Общината обаче са проектирането да стартира още в края на тази година, каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

Иначе за цялостната реконструкция по следващите етапи ще са нужни минимум още 30 милиона лева, уточни пред репортер на Plovdiv24.bg арх. Валентин Маринов. Предвижда се бутането на зала "Чайка", довършването на всички трибуни на втория етаж, както и монтиране на козирка.

Вижте в прикаченото видео всичко, което бе обявено днес относно реконструкцията на стадион "Пловдив"!







Виж коментарите (23)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).