Бултрасите: Арматурите на Колежа все така стърчат грозно, тъжно, срамно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
12:26 / 16.03.2018
8680
Обединените под името Бултрас фенски фракции в Ботев публикуваха любопитен материал на официалния си сайт. "Жълто-черните" привърженици за пореден път засегнаха болната за тях тема - занемарения строеж на стадион "Христо Ботев".

Plovdiv24.bg публикува текста без редакторска намеса:

Ботевисти, бултраси,

това, което написахме на 105-та годишнина за 12-ти март тежи все толкова силно в нас. Всичко свързано с любимия ни стадион не е мръднало и крачка напред, даже обратното, затъва и затъва, и затъва. Арматурите все така стърчат грозно, тъжно, срамно в центъра на най-стария жив град на Европа. Стърчат със страшна сила, за да напомнят на всеки свързан с "жълто-черната" любов, че там до скоро е гъмжало от малки деца, от старци с побелели коси, гледали не един и два колоса, от сърцати фенове и стотици велики футболисти.

Някои го наричат "стадионът край бирената фабрика", други "стадион Ботев", а за нас е просто Колежа. А всеки един от тях пази в себе си поне по един спомен, поне по един приятел, поне по един миг от тази история. Защото този стадион е събирателно на Ботевизма в града под тепетата. Той не е само футбол. Колежа е съвкупност от всичко това!

Борете се да си върнем Колежа обратно, цената на усилията ви ще се върне многократно, защото без стадион сме загубени. Само Ботев!


Виж коментарите (16)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).