ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ето го новото лого на "Пловдив 2019"! Одобрявате ли го?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:44 / 11.12.2017Коментари (53)55107
"Пловдив 2019" представи пред медии, партньори и обществеността визуалното лице на проекта. Античният театър, Римският стадион, кирилицата и символите на Пловдив са основно вдъхновение на новия знак и на визуалната идентичност, която представя най-динамичния и важен етап в реализацията на мащабния проект. Мотото "Заедно" също е неизменна част и вдъхновение за създаването на новата идентичност на проекта, като символ и ключово послание за всеки от проектите.

"Беше предизвикателство за нас да създадем знак, който да обединява всичко, с което се гордеем в Пловдив и същевременно да е конкретен и изчистен", споделят дизайнерите на визията Красимир Ставрев и Георги Лазаров от пловдивското студио "Пункт". В основния графичен знак те са вложили емблематични символи на града, така че формата му да бъде припозната навсякъде в градското пространство.

Седем графични линии нарастват, за да преминат през каменните сводове, къщите, реката, хълмовете, калдъръма на Стария град, хилядолетните исторически пластове до Античния театър, Римския стадион, Хисар капия и съвременната архитектура. Силуетът на логото обобщава характерните за града култури и религии, които Пловдив е подслонил през своята история. Специално място заема и символиката с буквата П, която се асоциира освен с името на града, и с един от основните проекти в програмата, посветен на кирилицата. Логото е и своеобразен портал, който преди всичко кани жителите и гостите на града да преминат на следващо ниво.

Избраният шрифт е с модерна българска кирилица. Той следва заоблените форми на логото и е адаптиран към всички европейски азбуки. Създаден е от водещата българска компания за разработка на шрифтове "Фонтфабрика" през 2017 година. С него ще се изписва "Пловдив - Европейска столица на културата" във всички комуникационни материали на фондацията и нейните партньори.

Представянето на визията започва с дигитална кампания, изцяло обновен сайт и външна реклама от тази седмица. Кампанията включва поредица от видеа, снимки, илюстрации и символи, пресъздаващи трансформацията, динамиката, растежа и развитието на проекта.

Трите рекламни видеа са дело на студио "Кламер", което прегърна и мотото "Заедно" за свое вдъхновение. Видеата са дело на режисьора Георги Манов и ползват музиката, рисуването и светлината като част от универсалните езици на изкуството за съживяване на новия графичен знак на "Пловдив 2019". Изцяло обновеният сайт е работа също на пловдивско студио. Йоханнес Артинян и Иван Йонов от "Ай -креатив" са създали платформа, в която могат да бъдат намерени както историята на проекта, основна информация за инициативата, така и всички платформи и проекти от програмата, най-актуалните новини от работата на фондацията и пълна информация за екипа и управляващите органи. В бъдеще сайтът ще бъде допълнен с подробния календар от събития на Европейската столица на културата, информация за основните локации и за възможностите за закупуване на билети.




Още по темата: общо новини по темата: 956
14.03.2024 »
07.02.2024 »
01.02.2024 »
12.01.2024 »
24.01.2023 »
12.01.2023 »
предишна страница [ 1/160 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 13.12.2017 г.
0
 
 
Твърде много излеяния с неадекватни аргументи далеч от разбиранията за логотип/и. Коментира се логото, а се засяга въпроса защо в рекламния клип била една фигура след като слогана е "Заедно". Очевидно не се прави разлика между различни рекламни продукти. Възклицанието, че вече ги няма старите живописци дали много за културата на Пловдив е също толкова неуместно. Очевидно мнозинството очаква поредната шарения. Вероятно далеч повече им допада безсмислената шрифтова черга, която бе пробутана със самата кандидатура за Европейска столица. ДА! Твърде нечист е подхода подобни лога да са продукт след възлагане някому. Ще припомня че фондация Пловдив 2019 претупа и остави без всякаква публичност обявения конкурс още от пролетта на 2013 ако не греша. След което най-безпардонно беше възложена поръчка на някакво студио, което "роди" вече популярния изтърсак. За пример ще посоча, че други български градове също кандидатстващи за Европейска столица на културата избраха своите логотипи след открити конкурси. Така както е редно да става в нормалния свят. Но не и тук. Ето това следваше да е обект на дискусия.
-1
 
 
Ужас и някой е взел пари за това жалко творение за пореден път
-1
 
 
Не !Пловдив е древен многоцветен и уникален а в това лого нищо уникално няма да не говорим за многоцветно
-1
 
 
НЕ, изобщо не ми харесва!Много скучно и сиво, уви! Ех, няма ги Цанко Лавренов, Златю Бояджиев.....няма кой да сътвори нещо наистина стойностно и впечатляващо, нещо което само като го видиш и да възкликнеш-Това е Пловдив!!! УВИ!!!
0
 
 
Има замисъл, но много монохромно.... Вкарайте малко цвят. В момента асоциацията ми е за реклама на печатница!
0
 
 
Колко тъпи хора има! Логото е суперрџ’Їрџ‘Њ
0
 
 
"Келнерът", "Стружката", "Рендето" и "PLOVDIV to get her" ще си имат компания в Паноптикума на кича... Символът, достоен за лого на Пловдив, е Мильо!
-1
 
 
Понякога си мисля, че и ние мрънкаме много, но в случая цялото недоволство в предните коментари е оправдано. Асоциациите, които правя с това лого са две - тунелът на центъра или стадион (който нямаме). Ако беше новото лого на Пътна Инфраструктура или някаква фирма, която строи тунели нямаше да се оплаквам. И както някой написа, щом се набляга на #заедно, защото тогава има само един човек!? Баааси майна!
0
 
 
ПОДИГРАВКА Е ТОВА НЕЩО,АКО СТЕ ПЛАТИЛИ И ПАРИ НА НЯКОЙ ПЪРВОКЛАСНИК БРАВОС
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
БК Локомотив Пловдив
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: