Обрат за стадион "Пловдив", ще го правят само за мачове от родния елит

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (40)
12:13 / 13.10.2017
23535
Градският стадион "Пловдив" няма да бъде реконструиран така, че да може да приема мачове от европейските клубни турнири, а само от родното първенство, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това обяви днес кметът на града Иван Тотев. Той уточни, че ще помоли общинския съвет да промени взетото вчера решение техническото задание за съоръжението да бъде извършено спрямо изискванията за лиценз на ФИФА и УЕФА.

Ето как градоначалникът коментира днес проблема със стадион "Пловдив":

"Решението на общинския съвет малко ме притесни. От една страна искаме да направим така, че да направим проект, според който стадионът да се случи. Тръгнем ли да си говорим с едни големи картинки, с едни големи концепции, при които накрая парите са такива, за които и не може да помислим, няма смисъл".

"Ще разговарям с Валентин Маринов, който държи правата, къде може да намерим пресечната точка. Тръгнем ли по този път, където да говорим за високи категории, цената ще бъде голяма и ще помоля Общинския съвет да промени решението".

"За нас е важно да имаме стадион, в който да играят първо местните клубове. Вижте какво се случва с Локомотив и Ботев. Истната е, че няма светлина в тунела".

"Общината трябва да има вариант, който да е реализуем. Няма програми, по които да кандидатстваме, затова ще разчитаме на местен бюджет. Идеата е с най-малко пари да постигнем най-много".


Виж коментарите (40)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).