ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Белия: Не съм си и помислял, че ще стана толкова успешен треньор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:21 / 16.08.2017Коментари (3)4759
© Plovdiv24.bg
Треньорът на Ботев (Пд) Николай Киров - Белия даде обширно интервю в предаването "Домът на футбола" по Диема спорт.

"Доста трудна задача имахме през изминалия месец и половина - пренастройването от Лига Европа към вътрешния шампионат. Не беше успешно в началото, но вече се надявам момчетата да са се настроили. Важно е да започнем да печелим точки."

"Мотивацията и мобилизацията е доста трудна. На състезателите им става ежедневие да влизат от двубой в двубой. Ние нямахме възможност за големи ротации. Самата бройка не беше толкова голяма. През последната седмица привлякохме двама нови, чакаме още един и с това да завършим селекцията."

"Футболът е нелогичен спорт. Невинаги финансите са водещите при такива трофеи. Успехът се дължи на работата между екипа и състезателите, но всичко това е вече минало и гледаме напред."

"Преди година ситуацията беше доста критична. Много важно е кадрите да помогнат и затова с колегата Иван Кочев се захванахме. Знаете, че тогава ни напусна единият собственик, после проблеми имаше и с другия. Искахме ние да си вършим работата. Нямаше кардинални проблеми, на нивата над нас бяха тогава. Основните проблеми бяха свързани с финансирането."

"Проблеми има навсякъде. Ние търсихме решение на тези проблеми и го намерихме. Не сме променяли нещо в тренировъчния процес, но се даде повече спокойствие на състезателите."

"Не е имало помисли в мен, че ще стана толкова успешен треньор. Преди с колегата работихме в ДЮШ на клуба и да започнем да мислим по начина, по който ние искаме. Получихме шанс в Купата на България и го използвахме по най-добрия начин."

"Няма конкретно име, което да ми е повлияло специално. Стремил съм се да се уча от много хора и да взема по нещо. Имал съм опит и от Втора лига. Като футболист кой най-много ми е повлиял? Не искам да споменавам конкретно име, за да не забравя някого."

"Мисля, че държа правилната дистанция с футболистите. Правят се някои компромиси, не е лесно да се постигне балансът. Имайки предвид манталитета на Балканите, психологията е водещата. Двете крайности никога не са добри."

"Има местен патриотизъм. Ботев е клуб със специфична атмосфера. Не е успял този, който не е влязъл в тази атмосфера. Наблегнахме към това да си върнем традициите - атакуващия футбол, импровизациите и атаката."

"Познавам атмосферата в клуба. За нас като екип беше най-важно да се върнем към традициите и затова се харесахме на хората. Колективът е много важна единица. Самите състезатели успяха да направят добри връзки на терена и извън него. Не съм се бъркал във взаимотношенията им. Намесих се само в някои ситуации, намерих нужния начин."

"Тодор Неделев вече житейски е пораснал. Чисто футболните качества ги има. Трябва да посвети живота си на футбола и това ще му помогне. Той имаше нужда да натрупа опит. Взимаше доста малко участие в немския шампионат. Сега няма начин да не направи трансфер в някой чуждестранен клуб."

"Говорим за чуждестранен офанзивен футболист, който да запълни празнината, оставена от Омар Косоко. С представянето си в Лига Европа също ще влеем свежи средства. Най-нормалното нещо е да има трансфери в едната или другата посока. Ръководителите са тези, които ще решат как ще се използват средствата. Важно е да се довърши стадион "Христо Ботев", но е трудно в днешно време."

"От гледна точка на клуба - финансирането е стабилизирано. Имайки предвид опита през годините, най-вероятно административни са пречките. На този етап не съм говорил с него. Оперативно се движат от г-н Ангел Палийски нещата."

"Първата и най-важна цел е да влезем в Първата шестица и да защитим трофея, който спечелихме в края на пролетта. Надявам се да имаме тези сили като селекция и тренировъчен процес", завърши Николай Киров.

Още по темата: общо новини по темата: 204
14.05.2018
10.04.2018
03.04.2018
12.03.2018
27.02.2018
12.02.2018
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 17.08.2017 г.
-1
 
 
А победа над Любимеца на Пловдив , кога?
+1
 
 
А за 10 шампионски титли поне пак недей си предполагай...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: